Soovitage noateritajat.
-
- Tsikkel: Dnepr MT10 / GSX-R1000
- Tänatud: 68 korda
Re: Soovitage noateritajat.
Jah - abrasiiv on abrasiiv ja kõik oleneb sellest, kui õhukeseks sa mõistad sellega metalli muuta. Pinnimine samas on juba lisaks kuju andmisele ka metalli struktuuri muutmine - põhimõtteliselt külmsepistamine.
Tegelikult saab ju asjale läheneda mitmel moel - metsas võtad luisu puudumisel maast tüki ränikivi ja lükad noa teravaks, samas võib teritamine olla ka eraldi rituaal, eriti kui mängu tulevad mõisted "jaapani noad" ja muu selline müstika, justkui saaksid seeläbi osa filmide läbi taevasse tõstetud katana'te pealekukkuvaid siidsalle poolitavatest legendidest. Ma ei näe küll ühtki põhjust, miks näiteks Victorinox'i või Solingeni nuga peaks millegi poolest halvem olema, kui mingi "jaapani nuga", millele mingid sushifileerimismeistrid on legendi taha jutustanud. Eriti irooniline, kui oled näinud peale anodeeritud damaskuse terasele iseloomuliku mustriga "jaapani nugasid", mille eest keegi on ilge $$$ välja käinud.
Ma olen elu jooksul päris mitu nuga ise teinud ja seepärast ehk ei müstifitseeri asju üle. Vanast Husqvarna vikati terast puss, mis tehtud juba mingi 20a tagasi, on vist siiani üks parimaid.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.