Soovitage noateritajat.


Erci
Postitusi: 586
Liitunud: 18 Mai 2004, 06:05
Tsikkel: KTM 1190 Adventure R
Asukoht: Tartu
Tänatud: 6 korda

Re: Soovitage noateritajat.

Lugemata postitus #31 Postitas Erci » 08 Nov 2018, 19:40

Piipz kirjutas:Mul tekkis lisaküsimus ühe Kitchenaid santoku noa kohta.
Praegu Rimi annab neid kleepsude eest odavalt ära.
Mis nurga alla neid teritama peaks? Kas ikka 20, nagu kõik Euroopa noad või pigem 15, nagu jaapani noad?

SNAG-0110.png


See on mõistlik teritada 20 või 25 kraadi all. 15 vaid väga õhukesed ja ainult fileerimiseks kasutatavad noad. 25 kraadi tavalise kööginoa jaoks täiesti universaalne ja püsib kauem terav ka kui 15 all teritatud.

Ma räägin. Tehke ühekordne investeering ja ostke Ken Onion Work Sharp tööriist ja teil elu lõpuni pole muud vaja. Ei eksi ka nurgaga ja noad saab teravaks väga kiirelt. Ka suht pekki keeratud terad saab tigedama lindiga joonde ajada.
See masin on lindiga je teritab noa tera "convex edge" stiilis, mis püsib kauem terav kui klassikaline "V edge".
Mul ka neid vanu erinevaid teritajaid hunnikus, millede raha eest oleks saanud juba korraliku masina...


___________________________

Mine “Vaba teema”

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist