Mõlk paagis. Osta uus või taastada?
-
- Tsikkel: Honda XR
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 83 korda
Re: Mõlk paagis. Osta uus või taastada?
Margit kirjutas:Kuna praegusega saab sõita, lihtsalt ca 0.5 läheb vähem sisse, siis veel uut ostma ei kipu. Uus tuleb siis kui tiku abil ka vana ümaraks ei saa
Tiku abil ma ei soovitaks proovida Tulemuseks võib olla väga suur paak või hulk veidra kujuga plekitükke ja põlenud kulmud
Kui põhilised 2 probleemi on suuruse vähenemine ja kosmeetilised vead ning kõik profid kuupeale saadavad, siis ma võtaks suuremad mõlgid välja suruõhuga ja pärast taastaks viisaka(ma) väljanägemise pahtliga.
Suruõhuga on kunagi paake sirgemaks tehtud küll. Põhiline teema sealjuures oli see, et paak tuleb korralikult ja hermeetiliselt kinni saada ja siis enne suruõhu pealelaskmist viimase vindini vett täis lasta. Niipea, kui mõni mõlk õiges suunas liigub, tuleb uuesti vett lisada, et jälle servani oleks. See tagab selle, et mõlk nihkub vähehaaval ja iga väikse nihkumisega suureneb ruumala, kuhu õhk mahub suhteliselt palju ja seega rõhk väheneb.
Vee ja suruõhuga toimetamise põhiline probleem on see, et geomeetria võib paigast ära minna ja teravaid kortse ka niimoodi kindlasti välja ei saa. Geomeetria teemasid annab veidi ennetada, kui muud paisumissuunad ära takistada kuidagi (a'la ehituskips, puulauad, koormavööd vms. täpsemalt ei oska soovitada ilma paaki näpuvahel keerutamata.)
Põhimõtteliselt on koduste vahendite ja loogikaga vähehaaval tehtav, kui viitsimist pusida on.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.