[U+] Uus liiklusseadus toob rohkem rattureid?


Melx
Postitusi: 390
Liitunud: 03 Mai 2006, 16:15
Tsikkel: Freewind|Bandit 1250 SA|B-King
Asukoht: Saaremaa
Tänatud: 5 korda

Re: [U+] Uus liiklusseadus toob rohkem rattureid?

Lugemata postitus Postitas Melx »

will111 kirjutas:

...Väikse A puhul oleks loogiline, et koolitusel keskendutakse ehk natuke rohkem üleüldiselt tsikliga liikluses hakkama saamisele ja suurema puhul oleks loogiline, et suurem rõhk on just tsikliga juhtimisega hakkama saamise oskusel...

Mis sa sinna liiklusesse ikka otsid kui masina valitsemise põhitõed ja tunnetus on puudulik, asja tuum on ikkagi selles, et liiklemis kord on kõigil sama (mikroelemendid saab teoorias ära rääkida), eriti kui b-kat all võikski just pühenduda masinaga sõiduoskuse lihvimisele. Kes läheb kohe suurt tegema esimeste lubadena neil on jah vaja kõike korraga ammutada, teooriat, seadust ja masinat tunda, sõiduvõtted, liikluskultuur jms.

will111 kirjutas:

...Mulle tundub mõistlikum, et iga erineva õppuri oskuseid hindaks pigem siis juba koolitaja, kes on selle õppuriga reaalselt need 30 või mis iganes arvu sõidutunde kaasa sõitnud. Muidugi on seal omad probleemid nagu kinni maksmine, kontrollimatu kord jne

Tegelikult tavalise koolituskursuse juures ongi ju koolieksam, kui vähegi asjalik õpetaja siis suudab ta adekvaatselt hinnata kas on mõtet lasta õpilast liiklusesse või mitte. Ark eksam on juba selline vormistamis küsimus, seal ei eelda keegi, et sa midagi enam õpid, lihtsalt sukeldudki kui täieõiguslik juht liiklusesse ilma mingite erimärgisteta.

Kunagi oli siin teema uute määruste ja seadusmuudatuste pakkumiste esitamiseks mingi 3-4 aastat tagasi. Juba siis oli see mõte seadusloojatel mõttes. Pakkusin siis ja pooldan endiselt sellist lühendatud platsi ja liiklus sõidu eksamit. Aga arusaadav on asjaolu, et meil ei ole praegugi moto eksamiteks ressurssi, kui teine samasugune hord peale lendaks siis oleks vist kellad, paljudel lõppeks koolitunnistuse kehtivus enne ära kui sõidu aja saab.

Ziccel

Ohverdan bensiini !

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Uudiseid ja teateid kogu maailmast”