Kasutatud tsiklite hinnad on jaburad! On või?
Re: Kasutatud tsiklite hinnad on jaburad! On või?
No ma olen näinud küll kuidas mõni nö. hobiauto põhimõtteliselt lihtsalt puu alla ära vajub (ehk pulbriks vajub). Ma arvan, et seda võib võrdustada kokkuostu viimisega, selle vahega, et ühel juhul saab vähemalt midagi veel sealt tagasi
Kõiksuguste hobisõidukitega on üks väga konkreetne point...neil on väärtus ja mõte siis ja ainult siis kui neid ka reaalselt kasutatakse selliseks hobisõiduks. Ja neil on kõrge müügiväärtus samuti ainult siis kui leidub keegi, kes tahab hakata kasutama samasuguse hobi jaoks samamoodi. Ja ma ei mõtle kord aastas või 5a jooksul, vaid nii, et omanik tunneb, et sellel hobisõidukil ja tema hoidmisel on mingi reaalne mõte. Palju on selliseid sõidukeid ja omanikke, kelle hobisõidukid seisavad niisama. Samas maha ka nagu ei taha müüa ja nii nad siis seisavadki...kuni saavad uunikumiks. Vot siis alles tekib väärtus hästi säilinud isendil!
Tsikleid ilmselt ei viida kokkuostu ka sel lihtsal põhjusel (terve tükina), et sealt pole ju suurt midagi saada rahaliselt. Palju sa kokkuostus 150kg raua eest saad...30 euri? 15 euri peale viimiskulude maha arvutamist? Eks tehakse pilbasteks, võimalikult suur hulk juppe üritatakse müüa maha osa kaupa kasvõi 5eur tükk ja lõpuks riismed vb viiakse kunagi koos muu metalliga kokkuostu.
Muidugi uunikumi staatus on omaette asi juba. Vana Jawa, see stiilne variant, ülimalt hästi säilinuna maksab loomulikult palju aga seda mitte seetõttu, et tema kasutusväärtus oleks nii kõrge vaid seetõttu, et tegu on millegi sellisega mida poest enam osta ei saa ning mida üldse on vähe järel. Ja selle hinna määrab mitte niivõrd turg suures plaanis, vaid justnimelt mõne üksiku fanaatiku/kollektsionääri huvi asja vastu. Samas võib siis kõrvale tuua võrdluse väsinud välimusega, roostes ja igatpidi kulunud vanast jawast...kas sellist ka õnnestub veel mitme tuhandega müüa? Pigem ilmselt mitte
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.