Rumalad või segased küsimused jms

Kasutaja avatar

bitter
Postitusi: 2014
Liitunud: 03 Juun 2008, 00:00
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 104 korda
Tänatud: 96 korda
Kontakt:

Re: Rumalad või segased küsimused jms

Lugemata postitus Postitas bitter »

Spoiler
Begemot kirjutas: 30 Nov 2018, 13:39

Saksamaal viibides sai ID kaart läbi. Mõned laeva virmad ei luba sellisel juhul laeva. Sain saksa politseist ajutise reisitokumenti. Teenindus super , naeratavat , viisakat pole midagi ette heita.
Kes ei tea nüüdseks tegeleb eestis togumentidega politsei. Kas eesti politsei suudab ka ilma ülpitsmata töötada. Lõppuks ID kaart käes aga ei ole aktiveritud.
Küsisin: millal aktiveritakse - ei tea
Aga mull on vaja tööle minna- mis see meie asi on.
Kas keegi teab mis saab kui ma lähen ilma kehtiva ID kaartita euroopa. Füüsiliselt on kaart olemas aga ei ole aktiveritud.

Mul on üsna erinev kogemus 2018. sügisest. Tahtsin veebi kaudu broneerida aja uue id-kaardi taotluse sisseandmiseks ... esimesed ajad lähimates punktides olid 7+ päeva pärast. Nii kaua ei saanud oodata, mingi reis oli plaanis. Läksin kohale, tegin seal fotod ära (järjekord 4-5 minutit) ja esitasin taotluse kodust, veebi kaudu (5 minutit). Mingi 3-4 päevaga oli mu uus kaart valmis. Broneerisin veebi kaudu aja kättesaamiseks (järgmiseks või ülejärgmiseks päevaks), läksin kohale ja 5 minutiga oli uus kaart käes. Kiip hakkas tööle kas kohe või paari tunni jooksul. Ei mäleta. Kõik ametnikud, kellega kokku puutusin, olid viisakad ja asjalikud. Mina ka loomulikult :). Me elaksime nagu erinevates reaalsustes...

Olen koos Saksa kodanikuga Eesti ametiasutustes, omavalitsuses ja pankades käinud. Korduvalt. Ta ei jõudnud ära imestada kui lihtsalt, kiirelt, vähese bürokraatiaga ja odavalt saab siin riigis asju ajada võrreldes Saksamaaga. Ja kui palju erinevaid toiminguid saab ära teha kodust väljumata, id-kaardi olemasolul.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”