Kasutatud tsiklite hinnad on jaburad! On või?
Re: Kasutatud tsiklite hinnad on jaburad! On või?
Justnimelt, see on vägagi isiklik arvutus. Sinu jaoks on 3k selline raha, et sa ütled ehk tõesti, et sul pole selle rahaga midagi peale hakata. Ent kuigi eestlased hirmsasti tahavad näida universumi 5 rikkaimana siis mina isiklikult näiteks ei usu, et see nüüd päris kõigi mõistes selline summa on. Eriti kui vastav isik tahab mitte lihtsalt konkreetset tsiklit müüa, vaid ütleme tahab selle ka asendada näiteks 5, 6 või 7k maksva rattaga. Ja samas ilmselt ka just selle koha peal seesama inimene tihtipeale mõtlebki, et aga miks ma peaksin oma "ainult 5a vanemat" ja ülisuper ilusasti säilinud ning vähe sõidetud tsiklit poole odavamalt müüma. Poole odavamalt siis sellest 5 või 6k maksvast rattast, mida ta niiväga asemele tahab.
Mulle tundub, et eestlane oskabki reeglina sõidukeid ostes/müües vist võrdsustada väärtust ikka ainult välimuse ja läbisõiduga ning seetõttu arvab, et noh...kui läbisõit eriti suur (sõltumata sellest, et tal pole tegelikult aimugi kas see üldse õige läbisõit on) ei ole ning plastikud ka väga kriimulised ei ole ja millalgi on lausa rehvi vahetatud siis tema 15a vana ratas küll vähemalt 3k väärt. Tegelikult tehnika vananeb ikkagi ka moraalselt, nagu öeldi. Lisaks sellele on paraku kurb fakt, et paljud tsikliomanikud vist tegelikult ei oska oma ratta tehnilist vanust ikka päris korrektselt hinnata. Olen teinud proovisõitu küll ratastega, mis on "ideaalses tehnilises korras" ja siis korraliku kiiruse pealt täiega pidurit litsudes väristab mis kole. Amordid käivad sedasi, et tekib kahtlus, kas seal mingit õli üldse sees on. Käiguvalits loksub 3-4cm üles alla. Esipiduri heebel laseb esimese 5cm käiku tühja, siduritross on nii tihe, et siduri vajutamiseks peab enne jõuharjutusi tegema jne. Kõik on loomulikult ideaalses korras ja kui ka midagi on valesti siis see on "nii väike asi, et ei pane sõites tähelegi". Aga vot kriim plastikul, see on samas üks jube tõsine viga mida paneb hirmsasti sõites tähele ja ei lase öösel magada, seda ei tohi olla
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.