Rumalad või segased küsimused jms

Kasutaja avatar

M.T.
Tsikkel: -
Tänanud: 163 korda
Tänatud: 355 korda

Re: Rumalad või segased küsimused jms

Lugemata postitus Postitas M.T. »

Endal on just prantslastega rohkem umbkeelsuse kogemusi, kui teiste rahvustega. Seal juhtus ikka korduvalt, et vaadati otsa ja hoolimata kõikidest selgitustest, et ma ei oska peale paari elementaarse sõna prantsuse keelt, lasti rahulikult oma jora edasi. Osadel juhtudel polnudki muud valikut, kui "sorry!" saatel minema astuda. Kummaline tundus see keeleoskamatus kohtades ja olukordades, kus turiste käib ikka hordidena ja tegemist polnud mitte 60-70 aastase vanahärra või -prouaga, vaid 20-30 aastastega, kes võiks ju keelt osata, sest eeldatavalt liigub ka ise maailmas ringi või puutub muu maailmaga kokku. Mitte muhvigi inglise keeles, ka resto menüü oli ainult ja ainult prantsuse keeles :shock:
Ma saan aru rahvuse uhkusest jne., aga kui su sissetulekuallikas on turistid, sest väike kohalik kogukond seda restot vaevalt üleval jõuaks pidada oma külastustega, siis võiks ju natukenegi pingutada. Nii me seal siis vahtisime üksteisest midagi arusaamata kuni lõpuks leiti ikkagi üks tüüp, kes käsi-jalgu ja muud vahendeid appi võttes suutis meile menüü ja muud värgid arusaadavaks teha. Loomulikult oleks saanud internetti abiks võttes ka ise selle lõpuks tõlgitud, aga pull oli see kuidas ta püüdis kõik loomad ja linnud mis menüüs olid, kuidagi arusaadavaks teha. Nagu talendivoor :D Söök oli muidugi super.
Itaalia-Hispaania läksid ladusamalt ja ma ütleks, et suhtumine turisti ka meeldivam kui Prantsusmaal. Kõige positiivsema üllatuse jättis viimati Portugal, kus Porto-Lissabon teekonna jooksul polnud mingit keeleprobleemi ja see portugaallaste sõbralikkus ning abivalmidus oli lihtsalt :bsmile: Nädala jooksul mitte ühtegi mossis inimest ega ebameeldivat kogemust, seni kogetust kõige soojem ja sõbralikum rahvus.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”