Rumalad või segased küsimused jms

Kasutaja avatar

Jesper
Postitusi: 2195
Liitunud: 12 Mär 2015, 07:03
Tänanud: 243 korda
Tänatud: 555 korda

Re: Rumalad või segased küsimused jms

Lugemata postitus Postitas Jesper »

MT, sa teed endale selle prantsuseasja umbes viis korda keerulisemaks kui see tegelt on, anoh ma ei oska eriti muud seletada ka, kui et igasugu kodust kaasa võetud "kellel keda rohkem vaja on"-tüüpi loogikad tasub lihtsalt ära unustada, need ei tööta ja ainult segavad läbisaamist. See nendega asjade ajamine on natuke nagu jalgrattasõit, kui nipile pihta saad, siis ülikerge, kui Eesti talupoja jõuga raginal peale lendad, siis raske. Samas inimesed on ikka inimesed, neil on ka ilm vilets, valitsus loll, aktsiisid kõrged ja lõunanaabrite juures kõik palju parem, nagu igal pool mujalgi.

Igasugu menüüde ja muude siltide tõlkimiseks on Google Translate rakendusel muidu selline funktsioon, et vaatad teksti läbi telefoni kaamera ja ekraanile ilmub juba tõlgitud tekst, kui keegi veel ei teadnud. Väikese harjutamise järel käib asi nii sujuvalt, et kohalik ei pruugi isegi aru saada, mis tegelikult toimus, ja annab "halvasti kuulvale kirjaoskajale" maailma asjade selgitamiseks järgmisena mingi paksema lektüüri kätte :D

Samas toidu puhul on tihti vähe abi ka keele oskamisest, kujuta ette et võõrale tõlgitakse mingis Eesti kõrtsus ära "Kiievi kotlet", mis see talle ütleb? Mulle muidugi õnneks on tehasest roostevabast sisikond sattunud, seega päeva lõpus vahet pole, aga mingitel spetsiifilisemate toitumisnõudmistega inimestel võib kõhu täis saamine vahel küll tõsine probleem olla. Väidetavalt, kui 90ndatel hakkasid esimesed satsid Eesti ametnikke euroliidu asja ajamise raames Brüsselis/Strasbourgis käima, siis oli mõnel ka konveierile tagurpidikäik sisse hüpanud, kui peenes restos "pihve" tellides toores hakkliha nina alla kanti :D Selles suhtes on Saksamaal küll palju lihtsam jah.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”