Rumalad või segased küsimused jms

Kasutaja avatar

M.T.
Postitusi: 2430
Liitunud: 23 Aug 2011, 17:12
Tsikkel: -
Tänanud: 156 korda
Tänatud: 335 korda

Re: Rumalad või segased küsimused jms

Lugemata postitus Postitas M.T. »

KIBU kirjutas: 05 Dets 2018, 17:39
Spoiler
M.T. kirjutas: 05 Dets 2018, 12:41

Maaks, projektikohane tagasivoolu ventiili seadistamine ei aita, omal läbi proovitud. Pole olemas sellist universaalset tagasivoolu, mis iga ilmaga kehtiks. Aegajalt on liiga palav ja siis jälle jahe. Tegureid on liiga palju mis asja muudavad, päike, tuule suund, välistemperatuur jne. Kui kõik ruumid on seadistatud mingi kindla läbivoolu peale, siis ühel hetkel on ikka olukord, kus mingid ruumid lähevad liig soojaks ja kuna andureid-mootoreid pole, mis need ruumid kinni keeraks, siis läheb keskmine tagasivoolu temp liiga kõrgeks ja katel paneb kogu süsteemi blokki ehk võtab kütte maha. Antud situatsioonis nagu Tordil on, on ventiilidega mängimine paratamatu.
Parandage mind targemad, kui ma nüüd oma teadmistega puusse panin.

Minuarvates sa eksid. õigemini ma tean et saab ka teisiti. kui sinul ei saa siis on tegemist projekteerimis/ehitus veaga vms. minul kütab kogu maja, kolm korrust + garaaz põrandküttega + kuur radikatega ja midagi pole vaja reguleerida. kui tahan siis saan jah mõned ruumid kontuuri pealt külm(em)aks keerata aga see pole päris see millest praegu jutt. kui katel on välisõhu temperatuuri anduriga näiteks siis talle on ette määratud sisendvee temperatuur nö iga ilma puhuks. kui soov kütta ühtlaselt tervet maja ehk kõiki kontuure ühtemoodi siis ei ole kindlasti vaja kontuuride läbijooksu hulka pidevalt reguleerida. seda muidugi juhul kui kogu süsteem on õigesti projekteeritud/ehitatud. näiteks on arvestatud suuremate akendega ruumis suurema soojakaoga jne.

Võimalik, ma absoluutsele tõele ei pretendeeri ja antud vallas tean niipalju kui loogiliselt kaasa mõelda suudan, tööalast kokkupuudet pole. A näide enda süsteemilt, maasoojuspump + välisõhutemp.andur jne., katla pealt näeb mis läheb, mis tuleb ja mis õues toimub. Seni kuni ruumiandureid ja ajameid polnud, siis oli vaja kontuuri pealt näppimas käia. Muidu oli kas 1 tuba aegajalt liiga jahe või läksid ülejäänud liiga palavaks. Probleem oli nurgatoaga, mis õhtupäikesele ja tuultele avatud, samas 2.korruse kollektorile kõige lähemal ja ka lühima kontuuriga. Kui tuul oli siitpoolt nurgast, siis tuba jahe. Puhus tuul teisest suunast, siis soe. Teised toad on kõik rohkem päikesele avatud ja ka tuul ei mõjuta neid nii, sest pole nurgatoad ehk välisseinu vähem ja teispool vaheseina ka soe ruum. Täiesti võimalik, et süsteemil projekteerimis või muu viga, aga ilma ajamite ja anduriteta mina teda balanssi ei saanud.



Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”