Räägiks mootorratta navidest

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7185
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1853 korda
Tänatud: 511 korda

Re: Räägiks mootorratta navidest

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Loadära kirjutas: 15 Dets 2018, 01:25

Ma siin praegu "õhtuse õlle" kõrvale loen ja mõtlen, et kas siis motomatkamise poolelt vaadatuna samas juba pisut koormavaks ei muutu, kui rajavalikute kontrollimiseks peaks tõesti sellist digitaaka kaasas vedama? Et kui paberkaarti vahest naviga kontrollida või vastupidi, on veel arusaadav, aga et navi kontrollin veel tahvliga...siis ju vb tahvlit veel peaks läpakaga kontrollima jne? Samas mingi kimp ekraane motokoormas, mis võib katki minna, mida saab ära varastada, mida peab laadima, st veel enam kola ühes vedama...no ja siis juba igaks juhuks ilmselt veel akupankagi vaja? Samas kui jutt käib 95% kuskil EUs kulgemisest...mitte ekspeditsioonisist kuhugi Ultima Thulesse!? :mrgreen:

Mul on veekindel IP68 telefon(+margipõhine hoidja laadija lenksul) ja tahvel.KAKS ASJA.
Tahvel on mul niikui nii kaasas(raamatud,uudised ja niisama ajaveetmine õhtul). Kaks asja ühe laadijaga. Mõlemat saan laadida tsikli peal ja seda ka sõidu ajal.Akupanka pole mul isegi olemas olnud.

Tahvlisse on salvestatud kaardid,kus minu reisi plaan(samad asjad on ka paberil olemas,aga tahvlis mugavam neid käsitseda).Seda nii autoga ,kui tsikliga reisides.Hommikul panen vahepunktid päevaks paika ja nii ta läheb. Kontrolli jutt on minul selles mõttes ,et ei saa olla kindel isegi siis,kui sõidad punktist A punkti B ja lased seda otsustada navigaatoril(ükskõik mis ta siis on). On oht,et paneb pusse või suunab mitte sealt kust sina lootsid minna. Ilmselt(aga pole ka kindel) järgmine kord ei võta enam paber mappi kaasa,sest viimased kaks korda pole seda peaaegu kasutanud.

Telefon on ilmselt igalühel täna kaasas. Kui sul on see mingi varundusega pilves(ilmselt kõigil on),siis telefoni hävimise korral saad uue osta ja uues on kõik sinu staff olemas.Neid on täna igalpool müügil ka Venemaal,Aafrikas või Kesk-Aasias. Uut motonavi ei pruugi igaltpoolt leida või on see ebamõistlikult kulukas teel olles. Kui sul oli seal navi seadmes ka mingi plaan seadme mällu salvestatud,siis sellest oled ilma.



Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”