Kas kellelgi on jagada kogemust paagikottidest

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
Aatomik
Kontakt:

Kas kellelgi on jagada kogemust paagikottidest

Lugemata postitus Postitas Aatomik »

Olen niisugust vigurit hankimas ja kui kellelgi on kasulikke näpunäiteid mida ostu juures jälgida siis oleks tänulik. Tean ainult et kotte on olemas erinevas suuruses ja lisaks suurenevaid. Parematel on peal kaarditasku. Olen aru saanud, et kinnitus toimib magnetitega?
Pilt
Kasutaja avatar

Equ
Tsikkel: KTM 790 Adventure
Kontakt:

Re: Kas kellelgi on jagada kogemust paagikottidest

Lugemata postitus Postitas Equ »

Aatomik kirjutas:
Olen niisugust vigurit hankimas ja kui kellelgi on kasulikke näpunäiteid mida ostu juures jälgida siis oleks tänulik. Tean ainult et kotte on olemas erinevas suuruses ja lisaks suurenevaid. Parematel on peal kaarditasku. Olen aru saanud, et kinnitus toimib magnetitega?
Niipalju kui mina olen kuulnud siis soovitatakse osta selliseid kotte, kuhu saab nö. jätkusid juurde lisada e. uut korrust peale kasvatada. Ei ole tunduvalt kallim kui tavaline paagikott kus siis ainult üks korrus.
Muidu nad vist kõik suht vihmakindlad (muidugi kes teab kui palju/kaua nad padukat peavad). Kaarditasku peaks ka suht standart olema kõigil.
Kinnitused peaks vist olema ka kõigil magnetitega ja siis miski turvenöör ümber raamitoru.

Equ

Live long and prosper!
MINI 50 '8x->Jawa 250 '61->Honda MBX125F '84->Honda CM400T '83->Yamaha XJ600 '90->Kawasaki ZX10 '88->Honda CBR1000F '91->BMW R1200GS '05->KTM 790 Adventure '20

Kasutaja avatar

andriano

Lugemata postitus Postitas andriano »

p.k.valik on tõesti suur,kinnitused magnetiga v. rihmadega.Kindlasti tsekka koti põhja materjali,millega see vastu paaki istub,karedama materjali puhul kipub värvi kraapima.Tolm koguneb sinna vahele nagunii.Ise oman Lousi boxi(Tartu Brauka sebis selle mulle c.500-ga),rihmadega,3 osaline ja nn.saab suuremaks kasvatadaka,kaartitasku on,tõmblukuga eemaldatav.Põhi on tavaline poroloon.Sõber valis mingi tavalise tekstiilmaterjalist põhjaga ja magnetkinnitustega ning hilisemal koti eemaldamisel selgus kurb asjaolu,et benapaak tahab suuremat poleerimist(meie reisitingimused muidugi olid ka piisavalt tolmused).Magnetiga kott näeb ratta peal kobedam välja ja on lihtsamini eemaldatav.Muide vääga suure mahuga kotti ei maksa ka osta,vajadusel sa lihtsalt ei näe spidot vms.
Kasutaja avatar

Laisaar
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Laisaar »

mina oman IXS paagikotti. Maksis depoos 1300 krooni ja on kahekordne. Saab muidugi mõlemad korrused eraldi ka paagile panna. Mõlemal korrusel on kaarditasku peal. Ainuke miinus mis ma siiamaani olen avastanud on see, et kui midagi niisket satub kotti siis see kaarditasku kile läheb jube uduseks. Siis on kaasas veel rihmad millega saab koti selga võtta kui kaugem astumine ees. Lisaks on kaasas ka erineva suurusega vihmakindlad katted. Muidu olen igati rahul aga kui mõlemad korraga paagile panna siis ma enam spidomeetrit ei nää ja sõidan tunde järgi. Mul on spidokas ja muud tuled paagi peal :D

terv.

motopaks
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Motokas, aga kui spidokas oleks "normaalse" koha peal siis ikka näeksid, onju? :wink:
Endale ka tõenäoliselt kunagi paagikott vaja soetada.. :roll:
Kasutaja avatar

Laisaar
Kontakt:

ma võin sulle koti anda...proovi. Ja mu spidokas on normaalse koha peal :D

motopaks
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

CB500

ee.. no kevadel prooviks tõesti, ratas on 60km kaugusel Tallinnast ilusasti katte all talveunes ja enne kevadet teda segada pole plaanis.

aga tänan juba ette. :)
Kasutaja avatar

CB500

Kas need magnetid + rihm hoiavad ikka kõvasti? Tuul vahele ei poe ja kotti liigutama ei hakka?
Kasutaja avatar

Laisaar
Kontakt:

siiamaani pole midagi teinud...kuigi üks serv on koguaeg sõites veist õhus sest see magnet ei oska ennast mu paagi korgi külge kinnitada :twisted: aga muud püsivad ilusti koos.

motopaks
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

puhh
Tsikkel: 90º V2
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas puhh »

Endal samuti IXS toodang. Kott on suhteliselt mahuks - kaartitasku, väikse tasku ja suurem tasku, mida on võimalik veel suurendada. Mark peaks vist olema Optica ja mahutavus u 30 l. Kaasas oli veel eraldi koti vihmakate ning õlarihm. Kinnitub paagile magnetitega, ja seda üsna kõvasti. Juhendis on lubatud kotiga sõita kuni 110 kh/h, kuid on kannatanud minu puhul ka tunduvalt suuremat kiirust.
Kaartitasku miinuseks võin enda koti puhul seda nimetad, et A4 mõõdus atlas (raamat) ei taha sinna alla kuidagi mahtuda :evil:
Kasutaja avatar

Teema algataja
Aatomik
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Aatomik »

Suured tänud kasulike nõuannete eest.

Ja et kommentaar liiga lühikeseks ja sisutühjaks ei jääks siis nõuannete põhjal veel kokkuvõte mida ise kõrva taha panin:

1. Koti suurus ja laiendatavus. Mis suuruses ja kas varjab armatuurlauda?
2. Max lubatud kiirus kotiga sõites.
3. Kaarditasku suurus - kas mahub kui omada A4 suuruses atlast näiteks.
4. Kui koosneb mitmest osast siis kas igal osal on kaarditasku.
5. Koti põhja materjal - mida pehmem seda parem paagi kriipimise koha pealt.
6. Kandmisrihmad selga või õlale võtmiseks.
7. Vettpidavus ( või oli see nüüd veepidavus või veekindlus ... :) ).
8. Hind? :)

Motomess ka tulemas Helsingis - vaja silm peale visata. Ei tea kas peaks tsikli paagi kaasa võtma, et kohapeal kokkusobivust proovida? :P
Pilt
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

Magneti kinnituskohale võiks paagil panna teipi, sest liivaterad jms. sattudes magneti ja paagi vahele kriibivad paaki ja hinge :wink:

kert

Lugemata postitus Postitas kert »

Oman ka IXS paagikotti ja olen rahul. On üheosaline, kõrgendatav. Kuju võiks olla vähe kandilisem, saaks nurkadest ruumi juurde ja mahuks ka A4 kaart ilusti. Vihmakate käib eraldi peale ning on pealt läbipaistev. Põhjamaterjal on kummine, mis ei libise, ei kriimusta ja on lihtne puhastada. Magnetitega põhi on laiem varjant, mis tänu "tiivakestele" haakub ka paagi külgedelt ning "ei liigu paigast" ka siis kui on sõna otseses mõttes silmini täis topitud. Sellega, et kellad ei paista, harjub ära, aint suunatuled ununevad tihti vilkuma. Mis mulle veel meeldima hakkas - paagikotiga on niiske ja jaheda ilmaga tunduvalt soojem sõita :!:

driff

Lugemata postitus Postitas driff »

on givi paagikott, ka mingi 1300 eeku, tundus turul olevatest koige kvaliteetsem - kaheosaline+laiendatav, magnetitetaga(8), kummalgi osal on kaarditasku, lisaturvarihmad magnetitele, selgavotmiseks rihmad, ja paksemast kiles ymbris suurema vihma jaoks
Kasutaja avatar

SuVa
Tsikkel: ETV1000; MT10-36

Lugemata postitus Postitas SuVa »

Enne magnetitega paagikoti ostmist soovitaks ka kontrollida, ega paak ise plastikust ole ... :D
Teine asi mida vaadata paagikoti ostmisel on kaarditasku formaat. Paraku on enamus atlaseid A4+formaadis, paagikottidel kaardisisestamisavad aga pisut väiksemad kipuvad olema. Krimpsus atlas ei ole mugav reisul ja lehe pööramine võib lõppeda atlase rebenemisega , eriti niiske ilmaga.
Ise olen kasutand Held`i magnetiga paagikotti Vulcanil ... http://www.held-biker-fashion.de/beta/s ... =e&id=4035
ja Held`i rihmade ja kiirkinnitustega paagikotti Aprilia plastikpaagil... http://www.held-biker-fashion.de/beta/s ... =e&id=4321
Kasutaja avatar

henri
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 36 korda

Lugemata postitus Postitas henri »

Üks asi mis ma kindlasti soovitan üle vaadata, sellel paagikotil peaks kindlasti see magnetitega osa laienema ka külgedele sest muidu kui need on ainult koti all siis kott ei taha hästi paigal püsida. Külgedelolevate magnetitega on asi tunduvalt stabiilsem ja mugavam. Olen ka siin kaks suve juba kasutanud ixs-i kotti ja olen märganud, et kui "torn" liiga kõrgeks läheb siis tikub kael kangeks jääma :D
Honda CBR 1000 -90

kuger

mul on ka alates reedest

Lugemata postitus Postitas kuger »

soetasin Helsinki motonäituselt. Maksin 20.-euri. Magnetid on ja nagu viimane kirjutaja nimetas siis tiibade küljes, mitte koti all. Ja kaartile on kiletasku ja vihmakattel on ka kile. Ja Lousi silt kile all :)
Peamine oli siiski hind :)
Kevadel vaatan, kas paagipeale ka sobib ;)

sys
Tsikkel: Yamaha R6 "Raven"
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas sys »

Lihtsalt arvamus: kui kott varjab spidot, siis võib see mõjuda rahakotile trahvi näol, kui varjab "tulukesi", siis s*temal juhul võib see mõjuda rahakotile (mootori)remondi näol. ;)
Kasutaja avatar

mufista
Tsikkel: Honda CBR

Lugemata postitus Postitas mufista »

Hmmm... Kuldses börsis pakutakse paagikotti 450 eeguga... Mis see on siis mingi vuffel või? :shock:
Kasutaja avatar

mumm
Tsikkel: horney Helga
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mumm »

kui soovi on, siis on üks paagikott pakkuda. http://www.pilt.ee/view/164741/

mumm@kaubandusliku teadaandega
väike kuri mootorrattur
Kasutaja avatar

Karupoiss
Tsikkel: Z750

Lugemata postitus Postitas Karupoiss »

mumm kirjutas:
kui soovi on, siis on üks paagikott pakkuda. http://www.pilt.ee/view/164741/

mumm@kaubandusliku teadaandega
Millegipärast ei taha seda lehte minu kompuuter avada.
Muidu oleksin väga huvitatud seda nägema ja uurima.
Kawasaki Z-fighter

Ära sõida kiiremini, kui mõtelda suudad!

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 118 korda

Lugemata postitus Postitas joel »

Ma arvan, et kahe aasta jooksul on ehk mumm juba suutnud selle paagikoti maha ärida kellelegi...
Joel
Kasutaja avatar

Karupoiss
Tsikkel: Z750

Lugemata postitus Postitas Karupoiss »

joel kirjutas:
Ma arvan, et kahe aasta jooksul on ehk mumm juba suutnud selle paagikoti maha ärida kellelegi...
Hmh, kurat!
Enne oli see teema kuidagi aktiivselt siin esilehel ja siis ei pööranudki tähelepanu kuupäevale...
Nojah! :lol:
Üsna hea nali enda üle... :lol:

P.S. Vähemalt püüdsin kellegi tähelepanu, sain paar es'i müügikuulutusena... :wink: Omad kasud sees!
Kawasaki Z-fighter

Ära sõida kiiremini, kui mõtelda suudad!
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”