Teaduslik Arutelu: Kärbse kiirendamine, küünlavalguse kiiruseni

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Re: Teaduslik Arutelu: Kärbse kiirendamine, küünlavalguse kiiruseni

Lugemata postitus Postitas will111 »

paistab sedamoodi jah. kui võtta eelduseks, et kärbes ja tennisepall on täpselt ühesuguse tugevuse ja omadustega "esemed". ma miskipärast küll arvan, et ei ole :D
tennisepall kokkupõrkel inimesega lihtsalt muudab kuju ja siis bouncib tagasi, struktuurselt palli endaga ei juhtu mitte midagi. sisuliselt nagu keerdvedru laseks kellegile otse kõhtu. vedru surutakse kokkupõrkel osaliselt kokku ja siis see põrkab natuke tagasi. suur osa vedru lennuenergiast energiast aga kandub otse edasi vastuvõtvale kehale sest ei vedru ega ka tennispall just kaugele tagasi ei põrka sellise katse puhul. hoopis teine lugu on muidugi näiteks tennisepalli vastu suurt, ütleme tonn kaaluvat betoonkärakat lüües. siis põrkab pall vägagi kaugele tagasi ja kiirus peale põrget ei erinegi väga palju kiirusest enne põrget. aga mõlemal juhul jääb pall ise terveks. terveks jääb ka nii pihta saanud inimene kui pihta saanud betoonkärakas. viimast ei mõjuta see 250kmh tennispall aga üldse mitte mingil moel. kui muidugi tuhaneid (võibolla kümneid tuhandeid) selliseid palle täpselt ühe koha peale vastu betooni põrutada siis lõpuks ehk hakkab midagi ka seal juhtuma.

kui kärbes lendab 19000kmh vastu seda betoonkärakat...mis siis juhtub? kas kärbes põrkab sealt tagasi samamoodi nagu 250kmh lennanud tennispall ja jätkab oma lendu teises suunas? või äkki kärbes hoopis tekitab betooni sisse sügava augu? veel on õhus variant, et kärbes muundub väikesteks aineosakesteks betooni pinnal ja selle ümbrsuses :D kes mida usub, või on veel pakkumisi mis võiks juhtuda? ühes ma olen kindel, kraatrit ei teki ning betoonkärakas paigalt ei liigu!

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”