Räägiks mootorratta navidest

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Postitusi: 7336
Liitunud: 11 Mai 2011, 21:47
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 1074 korda
Tänatud: 1046 korda
Kontakt:

Re: Räägiks mootorratta navidest

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Sul on õigus oma arvamusele sõltumata selle nõmeduset tasemest teiste silmis. Kui sulle meeldib Waze siis sõidad sellega, kui Garmin siis sellega. Ma räägiks printsiibist. Mida kaugemale sa kodunt lähed ja mida pikem on teekond seda kindlamalt töötab low tech (kui keegi teab eestikeelset vastet siis plaun lahkelt lisada). Kodus, Tallinnas või Tagametsa külas on Waze omal kohal (eeldusel, et sind huvitab liiklus) aga Gobi kõrbes või Vallon Des Gres pole sellega midagi peale hakata. Internetiühendust pole. Off-line rakendusega GPS, mis on tuhandeid kordi rasketes oludes järgi proovitud töötab endiselt ka pärast paari tõsisemat mahakukkumist ja jäämist paduvihma või kuuma päikese kätte. Paberkaart ja kompass töötavad jätkuvalt pärast elektri kadumist. Intenetiühendusega moodne nutitelefon on selleks ajaks ammu otsad andnud.

Olgu see mobiiltelefonis olev kaart täpne tahes siis mobiiltelefonid pole loodud oludesse, mis erineb märkimisväärselt inimese mugavustsoonist. Aga mootorrattal sõit toimub suuremal osas ajast oludes, mis on märkimisväärselt väljaspool mugavustsooni. Isegi, kui sa viibid vaid 1% oma ajast oludes, kus lahendus hästi ei tööta siis kas sa oleksid nõus ülesütleva telefoninaviga kesest Gobi kõrbe või Arktikat?

urmas66 kirjutas: 05 Jaan 2019, 20:29

Jutu point on selles, et kuidas ma saan välismaal olles olla kindel,et seal sama jama ei ole. Kui sa midagi müüd ja arendad,siis ilmselt võiks ka tehtut kontrollida.

Sa paned liigse usalduse tehnoloogiale ja selle pakutavatele võimalustele ning võrlded näppu ja m....i. Las näpp jääda näpuks ja ... Ma eelistan kasutada neid eesmärgipäraselt. Nii näppu ja seda teist asja, kui ka monofunktsionaalset navi ja nutitelefoni. See, et sa oled teinud paar reisi mööda Euroopa siledaid asfaldteid enam-vähem hea ilmaga libeläikiv nutitelefon lenksul ei tee sinu telefonist proovitud-testitud reisimehe lahendust. See on jätkuvalt linnamehe mugavusvidin, mis muuhulgas võimaldab ka navigeerida.

Minu jaoks on pigem küsimus, et miks Garmin/TomTom ei loo lahendust, kus ma saaks kasutada mitmest allikast pärit kaarte ja miks mitte ka kaardirakendusi. Miks mitte lubada/võimldada seadmesse lisada SIMi ja pakkuda võimalus kuvada näiteks Google Kaarte ja kaardiotsingut.



🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”