Tarp. Milline ja milleks | jagage kogemusi.

Kasutaja avatar

Teema algataja
Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1096 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Re: Tarp. Milline ja milleks | jagage kogemusi.

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

[mention]eetarga[/mention] . See on tõesti väga off-topic, kui sellel teemal rohkem sõna võetakse siis jagame teema pooleks.

Võib jääda mulje, et päris telgiga telkimine on tegevus mökudele, kes krediitkaardiga telkimisega hästi hakkama ei saa. See on kahtlemata üks võimalik vaatenurk. Hea küll, ma oskan seda ka aga ... mitte igal pool pole hotelle (päriselt ka). Ja minu jaoks puudub mõnu hotellist hotelli vurada. Liiiga ettearvatav. Et saab hästi lihtsalt või?! Muidugi saab aga kui ma hästi lihtsalt kõike tahaks siis oleks lennureis ja autosõit vahemereäärsesse kuurortisse tunudvalt etemad. Ilma igasuguste tülikate mootorratasteta. Kui ma tahan telkida siis ma tahan telkida. Ja kui ma tahan hotellis olla siis ma lähen hotelli.

Kui nüüd maksumustest rääkida siis minu telk maksis suusrusjärgus 170€ (täpselt ei mäleta, sai ostetud 6-7 aastat tagasi) muu telgis magamisega seotud kama umbas samas suurusjärgus.
Hotellikoha hind sõltub kohast ja hooajast, Austrias mägedes saab kõrghooajal heal juhul 50-65€/öö, Šveitsis algavad hinnad tasemelt 100€, Prantsusmaal vahemerepoolsel küljel on 60€ hotell paras haisev urruauk ning ma eelistan sellele iga kell korrralikku kämpingut. Kui kaheksi ööbida siis tuleb arvestada suuremate numbritega, sest kuigi hotell annab mulle täpselt sama toa, mis üksindagi reisides maksab see millegipärast 2x summa.
Šveitsis, Austrias, Itaalias ja Prantsusmaal (viimases ainult erakämpingud, munitsiaalkämpingud on küsitavad) on kämpingud mõnusamad ja meeleolukamad, kui mõni nõme ja ära kulunud ning remondi järele karjuv 60€ hotell. F1 kõlbab ilmselt ka magamiseks, kui ilm on eriliselt niru. Aga kui ei siis hea kämping on parem. Lisaks tasub arvestada sellega, et korralikus kämpingus on olemas pesumasinad ja kuivatid, millega saad oma räpased riided vahelduseks puhtaks pesta ja ära kuivatada ning Prantsusmaal-Itaalias ka tüüpiliselt välibassein, kui plaanid pikemalt tshillida.
Endistes idablokiriikides valin ma pigem hotelli, sest kämpingud kipuvad viletsad olema ja tihti samas hinnas hotellidega.
Seega, vastates sulle - minu telk tasub hotellivabas kohas ära esimese ööga ja pikemalt reisides ilmselt nädalaga. Seda siis, kui sind tasuvus huvitab ja eeldusel, et sa ööbid telgis ainult olude sunnil ning see mõjub sulle raske karistusena. Kui aga telgis ööbimine sulle karistuseksl pole ning sa naudid priimusel tehtud hommikukohvi, linnulaulu ning magamist värsekes õhus siis pole siinkohal võimalik numberid kokku lüüa. Saadav kogemus on hindamatu.
Aga muidugi, kui sinu eesmärgiks on mugavus siis hotelli vastu ei saa miski. Ulatad aga krediitkaardi ning bitte-danke ja magad suleteki all ning valgete linade vahel ning lahkud hommikul tänuliku auf wiedersehn saatel.

eetarga kirjutas: 09 Jaan 2019, 19:59

Võib olla offtopic, aga aina süveneb minu arvamus, et kuskil tsiklimaailmas on mingi õnne valem kuni siiamanini minust ees täielik ära peidetud.

Selles osas pole vaja teiste otsa vaadata. Universaalset õnne valemit pole. Igaühele oma. Ühe õnn selles, kui ta ei pea telgis ööbima ja teise oma jälle selles, kui saab telgis ööbida. :bsmile:

PS. [mention]eetarga[/mention] , sinu näiteks toodud pilt on tehtud supermarketi ees, ma eeldan, et sa tegelikult ei ööbinud seal. (togi)

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”