Nõukaegsest elektroodkeevitusest ja keevitusest üldisemalt.

Kasutaja avatar

Jesper
Postitusi: 2195
Liitunud: 12 Mär 2015, 07:03
Tänanud: 243 korda
Tänatud: 555 korda

Re: Nõukaegsest elektroodkeevitusest ja keevitusest üldisemalt.

Lugemata postitus Postitas Jesper »

See ei ole ju TIG, elektroodkeevitused on poes ka üsna odavad: https://www.stokker.ee/tootegrupp/we12/ ... c&limit=60 . Ja Stokker on veel pigem kallis pood.

Minuarust ilma vahelduvvooluta TIG on üsna mõttetu, alumiiniumi kokku praadimise võimekus on nagu põhiline asi, miks hobikasutusse üldse TIG-i vaja on. Noh ja ma ei ostaks seda ka ainsaks aparaadiks, kõige universiaalsem on ikka MIG - see on baastööriist nagu poolekilone haamer, kui see on majapidamises olemas, siis võib vastavalt maitsele lisada kilose (elektrood) või veerandkilose (TIG). TIG-iga saab elektroodi ka kasutada, ainult lisakäppa on vaja.

TIGiga on muidugi tore mängida, mul on garaažis nüüd kõik asjad jäätuurani välja sellega kokku lastud, aga tuura valmistamine võttis ka kaks tundi aega veerand tunni asemel :) Keevitus ise on 10% kogu ajast, ülejäänu kulub kõigi tükkide puhastamisele, parajaks viilimisele, laua peale kinnitamisele jne. MIGiga lased nagu kuumaliimi püstoliga prahh kõik kokku mis ette jääb, pole olemas liiga paksu roostet, on vähe voolu :D

Lisaks soovitan meeles pidada, et nagu tsikliostul peab eelarvesse varustuse jaoks ruumi jätma, on sama ka keevitusega. TIG-i puhul on miinimumkomplekt argoonireduktor (80€), argoon + balloonirent aastaks (120 vist oli?), isetumenev mask (70-100, odavamatega on loto et kas nad TIGiga töötavad), käi volframi teritamiseks (40€, ei, olemasolev ei sobi, vaja on eraldi käia, millega musta tööd ei tehta), pedaal (100-150€, odav hiinakas on pask, damhik) ja mugavaks tööks natuke paremad kindad, laud, valgustus, jne. Ehk kui isegi väga odava masina puhul läheb selline 300-400€ joonelt varustuse peale ära, siis tasub äkki kaks sammu ette mõelda ja pigem mitte osta mingit päris kõige madalama riiuli käkki... MIG-i puhul on see nimekiri lühem, vahel tuleb masinaga reduktor juba kaasa, traat ja süsihappegaas on 100 kokku äkki, mask võib ka olla 40€ variant ja muud nagu polegi? Noh ja muidugi kui kasutatud TIG-i ostes õnnestub õige keermega reduktor ja pedaal kaasa saada, siis see on juba märgatav võit.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”