Garaazi kütmine ja soojustamine
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1995 korda
- Tänatud: 588 korda
Re: Garaazi kütmine ja soojustamine
Lembit kirjutas: ↑22 Jaan 2019, 23:34
- Põranda isoleerimisega on minuarust kõige suurem effekt selles, et põrand soojeneb ruumiga samale temperatuurile ja lisandunud, sisetemperatuuri lähedase temperatuuriga, 2,5 m3 betooni annavad lisa soojusmahtuvust, mis siis vähendab kõikumisi välistemperatuuri muutudes.
Soojustatud(100mm EPS+200mm betoon) betoonpõranda soojaks saamine muu küttega,kui põranda küte,on suht keeruline saavutada. Mul on tööjuures majandus ruum,kus aastaringselt on sees toatemperatuur või suvel isegi enam,sest serverid kütavad selle suvel isegi liiga soojaks,aga põrand on seal ikka päris külm koguaeg. Tegemist on uue ja kaasaaegese hoonega. Ehk siis põranda erilisse mõjusse ruumi soojemaks saamisel ma ei panustaks.
Tordi garaaži puhul oleks ilmselgelt piisav tulemus,kui lakke ja seintesse midagi saaks,ning töötegemiseks piisava temperatuuri saab seal juba kergelt kätte.
Puistevilla lakke panemisel on vajalik villa alla ka membraan ehk paber panna,mis võib vana ehitise korral asja keeruliseks teha. Ilma selleta pole sel villal seal lae peal mingit pointi.
Lihtsaim viis oleks ilmselt mingi kõvaks pressitud membraaniga plaatkivivill sissepoole panna,kui vähegi ruumi on. On tulekindel ja hoiab sooja toas.Sinna ei ole ju mõtet panna samas koguses soojustust,kui eluruumidesse. Parocil on punniga plaat 30mm olemas,mis võiks sobida.Tänast toote nimetust ei tea,aga vanasti oli TKLU 30. Olen seda ühes kohas näinud,kus 6m kõrge töökoja ruum tehti karkassiga madalamaks ja see vill oli seal laes. Ruum oli soe ja mõnus.Mingi selline toode näiteks https://www.paroc.ee/tooted/konstruktsi ... oc-rob-80t
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.