Garaazi kütmine ja soojustamine

Lembit
Tsikkel: Honda XR
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 83 korda

Re: Garaazi kütmine ja soojustamine

Lugemata postitus Postitas Lembit »

Arvutasin sinu materjalide järgi selliste mõõtudega:
Garaazi pikkus 6,25m
Garaazi laius 4m
Garaazi kõrgus 2,5m
Garaaziuks 2,5x2,5m
Tavalist ust ei viitsinud arvutada, kuna selle pindala on üsna väike

Olemasoleva garaazi soojuskadu läks päris hästi kokku katsetulemustega. Minu arvutuste järgi peaks suutma 1,5 kW küttekeha sinu olemasolevas ehitises hoida temperatuuride vahet 12,7 kraadi. Sa saavutasid 12,1 ja varu oli veel nats.

Kui lisada seina 15 cm villa ja lakke 25 cm villa, siis suudab 0,5 kW seal hoida 25 kraadi temperatuuride vahet isegi korraliku varuga (arvutuslik võimsusvajadus ca 460W). Villa kulub ca 13m3.

Ma ilmselt paneks sellises seisus mingi elektri otsekütte (konvektor, IR kiirgur, vms.) labase automaatikaga, mis temperatuuri saavutades kütteallikad välja lülitab. Iga suvaline põrandaküttele mõeldud ruumitermostaat peaks suutma mõnekümne euro eest nii pisikest küttekeha vabalt lülitada. Ilmselt oleks mõistlik siiski küttekeha mõnevõrra üledimensioneerida, et saaks peale ukse lahtitegemist ruumi kiiremini soojaks. Garaazitäie õhu soojendamine 25 kraadi võrra võtab ca 0,6 kWh, seega mingite ventilatsioonide ja asjadega ei ole nagu ka väga pointi maadelda. Kui on vaja tuulutada, siis mõlemad uksed lahti ja pärast õhu soojaks saamine maksab whooping 0.04€ :)

Sissepoole ei paneks ma kindlasti mingit soojustust! Sellega keerab ülisuure tõenäosusega piirde niiskusreziimi pekki. Ma ei viitsi neid Piirfeldi valemeid praegu arvutada, aga võin 6-packi vahele panna, et mineraalvill kipsist soojemal poolel tekitab mingis vales kohas kondensatsiooni ja kogu sellega kaasneva koleduse. Kui Urmas on omaltpoolt nõus 6 Alexander Dunkel't välja panema, siis võin läbi arvutada :D :D

Ahjaa, ja peale soojustamist oleks sinu garaazi hajuvuskoefitsent ca 0,25 ;)

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”