Garaazi kütmine ja soojustamine
-
Lembit
- Tsikkel: Honda XR
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 83 korda
Re: Garaazi kütmine ja soojustamine
Ma ei sooviks eriti siin väga paljusõnalisse demagoogiavarjundiga väitlusse laskuda. Prooviks vähe konkreetsemalt.
Ma nagu täpselt ei saagi aru, mis suurused sul puudu on?
Teemaalgataja poolt on siin threadis toodud minuarust täiesti piisavalt andmeid, et välja arvutada piirete soojusjuhtivus praegu ja soojustuse lisamisel.
Need numbrid, mida ta detailselt välja ei toonud ja mis olid mõistliku täpsusega arvutamiseks vajalikud, kirjutasin omaltpoolt.
Arvutasin nii, nagu ikka piirete soojusjuhtivust arvutatakse. Materjalid, paksused kihid jne. Milles probleem? Kas sa said arvutades mingid märkimisväärselt erinevad numbrid? Noh, mul excel andis peale soojustamist 25 kraadise temperatuuride vahe jaoks vajalikuks küttevõimsuseks vist 456W, aga kindlasti võib seal olla ka mingite protsentide jagu eksimisvõimalust, sellepärast pakkusingi 0,5 kW
Mis numbri sina said? Ja kui sa ei ole veel täpselt arvutanud, äkki oleks mõistlik ära arvutada?
hmm kirjutas: ↑Selle sama objekti põhjal tehtud "katse" tulemusel viitame, et K on BS... Kui veel natuke lugeda, siis see ongi hinnanguline suurus... 1,6vs 2,3 vs 2,9 kohati saadi ka 0,9. Selle hindamsiega võib ka alt minna, kui ei teata, milline/mis olukorras on objekt tegelikult.
Lihtsustatult öelda võiks väita, et primitiivne valem ikkagi kuidagi moodi töötab ja näitab suurusjärgu ära, seega K->BS ma nii väga ei hõiskaks, vaid pigem on selle "->"märgi ümber teadmatust või muutujaid, mida ei ole arvestatud/osatud arvestada K hindamisel.
Ma ütlesin, et nende K väärtuste numbrid ja nende numbrite iseloomustavad kirjeldused üheskoos (a'la "K=0,6-0,9 kaasaegne konstruktsioon, topeltisolatsiooniga tellissein, mõned kahekordsed pakettaknad, paks alussokkel, hästi isoleeritud katusematerjalid – Hästi isoleeritud.") on BS.
Et siis miks minuarust BS:
Kui teemaalgataja garaazile lisada seina 15 cm ja lakke 25 cm soojustust, siis sain arvutuslikuks K väärtuseks 0,25. 15 cm seinas ja 25 laes on minuteada vähem, kui tänapäeval majadele pannakse. Kui suvel omale garaazi hakkan tegema, siis plaanin seina panna 25 ja lakke 40. No lihtsalt tahan, et oleks hea soe väikeste küttekuludega ja nullist ehitades on see villa lisakulu tühiselt väike võrreldes muude ehituskuludega.
Nüüd, kui suhteliselt vähese soojusisolatsiooniga saavutatakse 2,4 - 3,6 KORDA parem number, siis mulle tundub, et väide "0,6 - 0,9 K väärtus = hästi isoleeritud" on BS, mitte hinnanguline suurus
Kui keegi mees väidaks, et tal on püksis hinnanguliselt 30cm varustus, aga tegelikult on tegemist 3 korda tagasihoidlikumate mõõtmetega, siis on ju tegemist BS'ga, mitte ei näita tema väide suurusjärku ära või mis? ![]()
Ja siis selline väike küsimus.
kirjutasid "kuid jämedalt 100kw/h elektrit arvestaks kasulikuks tööks, mitte kütteks"
Missugune kasulik töö see sul on, mis maja ei soojenda?
Kui sul majja (süsteemi) sisse tuleb Eesti energia poolt 1000 kWh energiat, siis selleks, et osa sellest maja soojusbilansist välja viia, tuleb sellega teha midagi sellist, mis selle energia päriselt majast välja viiks. Näiteks laed elektriautot, põletad õues pidevalt 130W jõulutulesid, keedad supiköögi jaoks kuupmeetri suppi, või on sul näiteks elektriliselt vinnastatav kahur, millega sa kurgesid lased.
Tööriistadele, valgustusele ja söögitegemisele kulunud energia soojendab ka kõik maja. Kui laed vooluvõrgust akudrelli ja keerad sellega kodus kruve seina läheb kõik seinast tulnud elektrienergia ikkagi soojuseks. Alles siis, kui õues või naabri juures keerad kruve, oled osa energiat soojusbilansist välja viinud ![]()
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.