Kõige tähtsam asi motomehele? Saun! Räägiks.
-
Stinger
- Tsikkel: Yamaha T7
- Tänanud: 23 korda
- Tänatud: 68 korda
Re: Kõige tähtsam asi motomehele? Saun! Räägiks.
Kui siin juba igasugu hipilahendustest juttu tuli, siis jagan oma kogemust ka. Hakkasin ka aeda telksauna tegema, kuid selgus et sobivas asukohas ei jää korstna kaugus naabrite aedadest mõistlik, või siis peaks sauna keset aeda panema mis olnud võimalike valikute hulgas. Lõppes nii et tegin aeda elektrikerisega leiliruumi ja koormakatte asemel tegin puitsõrestik putka, mille seinteks on 1,3cm paksused punnlauad. Keris on 9kw, lava sobib kõrvuti 3 inimesele nii et kitsas ei ole, ruumi mõõdud on 2x1,5. Ventilatsiooni eraldi ei teinud kuna sellisel ehitisel on väikseid pragusid igal pool niigi. Arvestades et olen sauna ventilatsiooni suhtes ülitundlik ja õhu puudusega hakkab ruttu pea valutama aga selles saunas pole seda ligi 2a. jooksul veel juhtunud. Arvasin et suvel kärab küll, mis tegelikult sai on see et teen sauna aastaringi, eelmine aasta miinimumtemperatuur oli -17 kui keris tegi ruumi 70 kraadini 1,5 tunniga (suvel läeb 1h.) Paar päeva tagasi sai lapsega üle leiliruumi ukse kokku kuhjatud lumme hüpatud ja nalja kui palju. Leili visata siis saab ruumi väljakannatamutlt kuumaks visata - aga see ei ole minu eelistus. Ühesõnaga ei ole enne näinud et nii oleks tehtud aga toimib väga hästi ja olen saunast siiani sillas. Kerise võimsuse nupp on aastaläbi poolepeal, ehk siis lülitab tenne tihemini välja, muidu läheks ehk isegi liiga kuumaks, seega ilmselt oleks piisanud ka 6kw kerisest. Töö tegin ise, projekti kogumaksumus oli 1700 eur.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.