VOSHOD 3M 1989, Sciev


Teema algataja
Sciev
Postitusi: 424
Liitunud: 26 Nov 2018, 23:05
Tsikkel: Voshod 3M
Tänanud: 18 korda
Tänatud: 20 korda

Re: VOSHOD 3M 1989, Sciev

Lugemata postitus Postitas Sciev »

Otsustasin 91. a. mootori laiali võtta, väntvõlli simmerid ja laagrid (ka käigukasti laagrid kui juba lahti on) ära vahetada ja vaadata kuidas siis töötab. Ei käivitunud hästi (täna proovides ei saanudki käima, eelmisel korralgi sain ainult siis kui küünla avast bensiini sisse lasin) ja töötades olid pöörded kuidagi kahtlased, ei olnud nagu stabiilsed hästi, see vist idee poolest võib viidata simmeritele. Ega ei ole ka varem Voshodil JAWA karburaatoriga kogemust. Ujuki sulgemise kõrgus paistis ok olema, aga muud seadistust ei tea.
Mootor pole veel lahti, aga juba päris paju detaile on põrandal. :D https://imagizer.imageshack.com/img923/1346/PtQmHa.jpg

On vaja veel kontrollida kuidas kolvirõngaste pilud on ja kuidas kolb silindris istub. Kolvisõrm oli küll täitsa parajalt kolvi sees ja väntvõlli laagri sees tundus ka ok olema. Väntvõll ise ka paistab hea olema.

LISAN: ei saanud ikka muidu rahulikult magama minna enne kui ei olnud kolvi lõtku proovinud ja rõngaste pilusid mõõtnud. :lol: Kolb natuke loksus, aga ilmselt ei midagi hullu- kui silinder tagurpidi keerata ja all kätt tihedalt vastas hoida ning kolb ülevalt sisse lasta, siis päris hooga alla ei kuku, silindri allosas (kus aknaid ei ole) vajus sujuvalt.
Ei viitsi praegu kusagilt kirjandusest järgi vaadata, aga rõngaste pilud paistsid natuke liiga suured olema: 0,95-1,00 mm. Jällegi, manuaalis soovitatut ei tea praegu, aga silinder peaks päris hea olema. Üleval osas (osa mis ei kulu üldse) oli rõnga vahe 0,95 mm niimoodi, et 0,95 leht läks normaalselt vahele. Silindri keskel ütleksin mõõduks 1,00 mm, aga niimoodi et 1,00 läks raskelt vahele (0,95 jäi loksuma).

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorrattad ja projektipäevikud”