Saksamaalt uut mootorratast tooma.


eetarga
Postitusi: 778
Liitunud: 21 Mai 2013, 17:33
Tsikkel: Cagiva GC, Aprilia Tuareg
Asukoht: Viitina
Tänanud: 33 korda
Tänatud: 83 korda
Kontakt:

Re: Saksamaalt uut mootorratast tooma.

Lugemata postitus Postitas eetarga »

Saan siin terve romaan kirjutada. Aga kas seda viib edasi?

Aga ma tahan üga üks punkt välja tuua. "Tavaline" Saksa emailide kiirus ei ole kuidagi võrreldav Eesti omadega. Eestis on mul juba kahtlused peale 12 tunnid - kas saaja on üldse veel elus - kui ta ei vasta. Sakslane vastab isegi 4/5 päeva pärast, ja pidab seda normaalsed!

Nii juhtub näiteks, kuulutus avaldatakse teisipäev, Eestlane leiab seda kolmapäev, aga samas päevas on juba ostja kohapeal olemas, teeb sissemaks ära ja lubab kas reede või laupäev läbi tulla ja tsikkel ära viia. Nii juhtub, ja siis leiab Saksa müüja laupäev peale lõuna aeg, et kuulutus maha võtta ja - kui viitsib - 258 "neegrimaailmaade" kirjad vastata.

Ma ei taha sinn keegi solvata - oli just üks juhtum, kus Saksa müüja ei suutnut isegi minu abiga arve korrekselt vormistada, kas Estland või Eesti või Estonia, ei tulnud kuidagi välja..., nende jaoks oleme kuskil kaugelt, kus vist jääkarusid veel ei ole aga kuidagi ikka Putin valitseb? :wack:

Ja teine lugu, isegi mul on vahepeal raskused näiteks Lõuna-Sakslastega - Sakast on Taani piir kuni Sveitsini välja 1200 km pikk - nii on kombed ja sõnavara erinev. Oli just seda juhtum, et üks Lõuna-Saksa eraisiku-müüja ei tahtnud oma ausõna anda = minu jaoks - "nogo" - ja ma katkestasin otsekohe seda ettenähtud tehing. Põhja-Saksast sellist stiil ei ole olemas. Ja tehing jäi ära.

II. punkt - suht palju müüja on päris "oldschool", korralik kombed, müügi"rõõm", stressivaba tehing, teadvus, et tsikkel sattub õigesse kätte, jne. - on paljudele tähtsam kui "viimane" hind ja kiire tehing. Korralik kaup leiab Saksast tavalised väga kiiresti ostjad - küsimus on pigem kas Eestlane pääseb siin üldse löögile.

Heilige Mutter von der gesegneten Beschleunigung, verlaß' uns jetzt nicht!

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Teenused ja abi”