Bmw r1200 mootoriõli
-
sarikas
- Tsikkel: GSA
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 8 korda
Re: Bmw r1200 mootoriõli
BMW nägi omal ajal nendel mootoritel kasutamiseks ette Castroli mineral 20W-50 õli:

Pärast märgsiduri ja vesijahutuse kasutusele võtta visati ka Castrol vana õliga üle parda, sest uuele märg sidurile see enam ei sobinud ja nüüd soovitatakse vanakestele nagu uutelegi Shelli toodet:

Pool-kogemata sai see peen õli oma vanakeses ka ära proovitud, määrdus ruttu ja välbapeale oli märgata selgelt õlikulu normijagu, mida mineraliga sõites ei märganud. Selgelt käib ka mineraaliga mootor vaiksemalt. Kuna ma miinuskraadidega ei sõida ning ratas väljas külmakäes ei seisa vaid pigem seisan palaval kiirteel/piirijärjekorras ummikus või kaevan ennast kuskilt sodiseest palavaga välja siis mulle sobib paksem õli, mis talub kuuma paremini. Ka ei usu ma, et tehniline osakond oma seisukohta Münhenis nii kardinaalselt muutis vaid pigem on see ikka marketingimeeste sulest.
Kasutaja manuaalis on valik lai ja kõik võiks leida endale sobiliku, ühest õiget või vale vastust ei ole:

Mina kasutan Castrol GTX 20W-50, purgipeal on kirjas, et "60% Superior oil burn-off protection".. seega peab hea olema.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.