Mootorratta rent
-
Boobush
- Tsikkel: roller
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 27 korda
Re: Mootorratta rent
Kas keegi oskab juriidilises keeles rääkida, mis on minu kui eraisiku risk näiteks Autolevi kaudu mootorratast välja rentida?
Nii palju kui ma aru sain, siis olukorras, kus keegi minu rattaga külje maha paneb, siis on stsenaarium järgmine:
1) Kahjunõue ratta remontimiseks pööratakse rentija vastu, juhul kui ta ei jõua maksta, siis pöördutakse inkassose (mina olen asja lahenemiseni katkise rattaga).
2 Liiklusõnnetuse puhul, hetkel tõuseb minu (eraisiku) liikluskindlustusemakse kui sõitja on õnnetuse põhjustaja
3) Autolevi pakub ka kaskokindlustust, kuid selle hinnaga ei ole keegi enam nõus rentima
Tsiteerin Autolevi kodulehelt:
Mis saab siis, kui laenutajal juhtub liiklusõnnetus?
Kui laenutaja satub minu autoga liiklusõnnetusse, kas minu kindlustuse tingimused muutuvad?
Kehtiva liikluskindlustuse tingimused ei muutu. Tulevikus sõlmitavate kindlustuslepingute tingimuste muutmine sõltub eelkõige asjaolust, kas laenutaja on vastutav liiklusõnnetuse põhjustamise eest. Kui laenutaja ei ole vastutav avarii eest, siis kindlustustingimused ei tohiks muutuda. Kui laenutaja põhjustab liiklusõnnetuse, siis korvab liiklusõnnetuse põhjustanud sõiduki kindlustusandja kannatanule kahju. Kindlustusandja võib tuleviku kindlustustehingute puhul arvestada avarii toimumise fakti.
Mis saab siis, kui laenutajal juhtub liiklusõnnetus?
Kui laenutajal juhtub mingit sorti õnnetus, millega kaasnevad ka kahjud, siis tuleks kindlaks teha, kas antud kahjud saaks katta tavaline liikluskindlustus. Kui mitte, siis tuleks uurida, kas antud kahjud võiks katta autol olev kaskokindlustus. Kui kaskokindlustust pole või kindlustusandjad pole nõus kahju hüvitama, siis tuleb vastavalt lepingule hüvitada kahjud Sinu auto laenanud isikul. Hetkel käib aktiivne töö kindlustuspartneri leidmiseks, kes kataks kõik autorentimise riskid.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.