ABS tsiklivalikul: tähtis või siis mitte?

Kasutaja avatar

sarikas
Postitusi: 111
Liitunud: 23 Nov 2007, 17:40
Tsikkel: GSA
Asukoht: Tartu
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 8 korda

Re: ABS tsiklivalikul: tähtis või siis mitte?

Lugemata postitus Postitas sarikas »

urmas66 kirjutas: 15 Apr 2019, 12:05
Madlobster kirjutas: 15 Apr 2019, 10:53

Kas sina tsikli selga istudes olid kohe Rossi? Oled sa täna? St ma ei saa aru, millest sa räägid.

Ei kindlasti ei olnud ja pole keegi kohe oskaja,aga kui mõistust peas pole, pole mitte millestki abi. Ilmselt sa ka ei saanud isegi aru,mida ma öelda tahan.
Ehk siis kordan veelkord, peab ikka hästi peale keerama,et ABS linnavahel tööle hakkaks ja kui oskamatuna nii keerad,siis oled loll. Selle(lolluse) vastu ei aita ABS, nii lihtne see ongi.

Mõned aastad tagasi oli ilus suvepäev ühes Poola väikelinnas, kus just oli lõppenud vihmasadu, põhitrassil raskeveokite vajutatud jälgedes kenasti veel vesi sees. Sõitsime kahekesi malelauda. Minu rööpas oli vesi, sõbra omas ilmselt midagi lisaks, sest sõitis ta suhteliselt üllatunud ilmel mõlemad rattad blokeerununa minust mööda kiirusel ca 30km/h. Õnneks tema on vähem loll kui mina ja jäi ka ilma ABS´ita püsti.

urmasele ma soovin jõudu järjekordselt sirgjooneliste nõuannetega algajatele ja loodan, et sa ise mõnda oma kirjeldatud "lolli" olukorda ei sattu. Muide, väga hästi planeerides poleks tegelikult ju kiivrit ka vaja.

ABS on ka muudest ahistavatest abivahenditest veel päris kaugel, pinnase peale ta muidugi ei sobi aga teepeal sõites on tast rohkem ikka kasu kui kahju. Kolmepunkti turvavööde kohta on ka näiteid erinevaid aga statistiliselt on ta ikka rohkem kasulik kui kahjulik. Just nagu ABS.

VN800 ´95 -> XVS1100 ´05 -> ZX-6R ´99 -> CBR600 F4 ´00 -> R1150GS ´02 -> CBR1100 XX ´96 -> XTZ750 ´91 -> R1200GS '05 -> R1200GSA '12

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”