Tänavalegaalne maastikuratas
Re: Tänavalegaalne maastikuratas
kahetaktilise puhul on siiski veel paar asja ikka, millega tuleb arvestada...ja mis ei ole mitte kellegi subjektiivsed arvamused, vaid faktid. esiteks minuteada tuleb neile pea kõigile segada kütust...vist on mingeid 2t mootoreid, millel kuidagi saab õli valada kuskile eraldi paaki ja kuidagi ise segab, aga need vist pigem siiski erandid. teiseks kahetaktiline on hoopis teistsuguse käitumisega mootor, pole tal näiteks mootoripidurdust, momendigraafik pole 4t'ga just kuigi sarnane. ja kolmandaks (ning see on võibolla mõnevõrra arvamus ja subjektiivne) kulutavad nad rohkem kütust, ju on osad selles osas paremad aga kunagine 125ne, mis endal oli, imes bensiini läbi ikka täiesti ebareaalse kiirusega. täna ma sõidan 500'se 4t'ga sõna otseses mõttes 3 korda kauem sama koguse kütusega.
mul on 500ne KTM krossikas, millega sõidan ka maastikul ja teps mitte alati ei soovi arendada teab, mis eriliselt suuri kiirusi...aga ütlen ausalt, selle rattaga aeglaselt kuskil tihedate puude vahel tõksutada küll mõnus ei ole. kastis on vaid 4 käiku, 1 käik on väga kiire ja mootor samas väikestel pööretel kipub välja surema. miski 6'se kastiga ja vähe massilisema hoorattaga sama tüüpi mootoriga ktm endurokas aga oleks ilmselt sisuliselt ideaalne sest sellisega saaks juba nii vaikselt põksutada kui ka teedel enamvähem normaalselt sõita. ei pea muidugi esimese asjana kohe hirmus suure mootoriga ratast ostma, aga nii suurel ja raskel mehele mina 125 2t või 250 4t ka vist ei soovitaks. igasugused 300, 350, 400 on täitsa parajad. ise olen 183 ja 90kg, alguses tundus, et 500ne käib üle jõu, nüüd juba ära harjunud ja mitte millegi vastu seda vahetada vist kunagi ei soovigi...kui siis sooviks ehk 6st kasti sisse
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.