Mida Te päev läbi teete e. kes millega aidata saab?

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1995 korda
Tänatud: 588 korda

Re: Mida Te päev läbi teete e. kes millega aidata saab?

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Macintosh kirjutas: 07 Mai 2019, 19:42
Kauri kirjutas: 07 Mai 2019, 18:44

Kui just tugevusarvutusi ei ole vaja teha, siis peaks olema ju lihtne. Pinnase eripära arvestama, ja palju hiljem küttele raisata tahad. Või tahad kasutada mingit uudset lahendust?
Insener ei ole, aga oma hooned olen ise maakera külge pannud ja isegi kasutusloa saanud.

Läheb väga spetsiifiliseks aga ...
Kui realistlik või ebarealistlik mõte oleks ehitada 2 kordne ca 160m2 ruudukujulise põhjaplaaniga (10*10m) eramu vaivundamendile?
Minu mõttekäik laias laastus on selline, et vaivundamendi tegemise korra pole vaja mahukaid mullatöid, mis kaansevad plaat ja lintvundamendi puhul (mul on siin kasvupinnse paksus 0.8 - 1.2m) ning töö teostamie aeg on ka kiirem. Kolmanda punktina arvaks, et äkki tuleb ka hinnavõita aga mine tea. See ongi koht, kus tahaks ehitusinseneriga vestelda. Ma olen valmis tema aja hüvitama või vestlema temaga lõunalauas (mina loomulikult tasun lõunasöögi eest). Aga vestelda tahaks ikka päris ehitusinseneriga.

Kui tahad omale täpselt sobilikku asja ,siis on mõistlik tellida projekt koos inseneri joonistega,kus on tugevus arvutused peal ja see on tehtud lähtuvalt sinu krundi pinnasest ehk geouuringut aluseks võttes. Vundament ei saa olla sama, erinevast materjalist ehitatud majadel,isegi kui nad näevad välja täpselt ühesugused. Kõik oleneb pinnasest ja maja materjalidest. Ilmselgelt mõjutab vundamendi tugevust ka näiteks see,et kas katus on kivi või õlg. Ei ole olemas sobivaid lahendusi kõigile, vaid kui tahad tõesti mitte üledimensioneerida,siis telli inseneri joonised ka ning kõik ongi just vastavalt sinu majale õiges dimensioonis. Loomulikult tahab insener,et enne seda tellid vastavad uuringud. See ei ole kallim,kui hiljem vigu parandama hakata. Ma ei ole insener,aga tegeleme arendamisega väiksel määral ja ka ise olen mõne hoone endale püsti pannud. Iga insener ,kellega kohtud,soovib just neid samu uuringuid ,et sulle midagi vastata. Mina olen seda meelt ,et maja kvaliteedi huvides on inseneri projekt vajalik. Tellisin selle ka enda kodu majale,kui seda ehitasin.
Kui mingit vaia teemat uurida soovid,siis küsi,mis maksab üks vai ja mis maksab selle pinnasesse rammimine. Võin puusalt lastes pakkuda,et peaaegu sama palju kui maja ise ja vaiade peale tuleb ikka plaat valada. Ja ka vaiade puhul on vaja täpset ,sinu kinnistu geouuringut,sest ka vaia ei saa igale poole maase lüüa.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”