Kus ja mis tingimustel võib meil eestis metsas mootorrattaga sõita


Märtt
Postitusi: 211
Liitunud: 30 Mär 2013, 22:17
Tänanud: 33 korda
Tänatud: 25 korda

Re: Kus ja mis tingimustel võib meil eestis metsas mootorrattaga sõita

Lugemata postitus Postitas Märtt »

Kõigega nõus, ent esineb nn hall ala. Liiklusseaduses on täiesti olemas mõiste PINNASTEE. Seal pole mootorsõidukiga liiklemine keelatud, kui just liiklusmärk ei keela. Ehk kas metsa servas kunagi olnud kujuteldav kahe rööpaga rada on jätkuvalt pinnastee või mitte, see on juba kasutaja ja reguleerija tõlgendada. Selguse toob päring maanteeametisse, millel on avalikult kasutatavate teede register (Teeregister). Kui antud kujuteldav pinnastee asub RMK haldusalas ning sinna pole telliskivi märki paigaldatud, siis ma ei näe probleemi. Eramaast tasub muidugi eemale hoida. Teadmatus ei anna õigust seal sõita kui tegemist pole avalikult kasutatava teega.

Kas metsaharvesteri sisse sõidetud siht on pinnastee või mitte? Tule nüüd ja hinda, kui pole eelnevalt põhjalikku kaardiluuret teinud. Ent ma leian, et kui maanteeameti kaardil on heinamaa peal avalikuks kasutamiseks loodud pinnastee, siis ma võin seda mööda liigelda, olgu seal rohitud muld või rinnuni hein. Seda muidugi keelava liiklusmärgi puudumisel.

Kõige uuemat Eesti topokaarti sisaldava GPS-iga matkates olen leidnud ennast korduvalt pinnasteelt, kus kasvab rinnuni hein. Kaardi peal asub seal selgelt pinnastee, mitte kitserada. Mootorsõidukile liiklemiseks sobiv pinnastee. Kui pinnastee pole eriti populaarne ning sagedasti kasutatav, et saa temast kohe põld või heinamaa. Või mis hetkest saab? Tule ja keela.

Viimati muutis Märtt, 15 Mai 2019, 10:36, muudetud 1 kord kokku.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”