Kus ja mis tingimustel võib meil eestis metsas mootorrattaga sõita


Teema algataja
will111
Postitusi: 5262
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 382 korda

Re: Kus ja mis tingimustel võib meil eestis metsas mootorrattaga sõita

Lugemata postitus Postitas will111 »

lugesin yeekimi pandud lingilt v'lja niimoodi: "looduses ei või kasutada mootorsõidukeid seal, kus see on keelatud"
kui looduses ei tohiks üleüldse kasutada mootorsõidukeid, mitte kuskil ja mitte kunagi siis kas ei oleks sinna nimekirja üldse lisatud sellist punkti või siis oleks see punkt sõnastatud järgmiselt "looduses ei või kasutada mootorsõidukeid"
kuna aga sõnaselgelt on lisatud klausel "kus see on keelatud" siis saab järeldada ju vaid üht - mootorsõidukit võib kasutada seal, kus see ei ole keelatud. kui ma nüüd sisenen kuskilt mingit rada mööda riigimetsa ning ei näe mitte kuskil silte või mingisuguseid teavitusi, et mootorsõidukid on siin keelatud siis ei jää nagu mitte midagi muud järeldada kui, et järelikult on lubatud. muidugi võib ju veel enne sisenemist RMK'sse ka helistada, kuigi tõsiselt kahtlen, et nemad viitsivad reaalselt selliste päringutega tegeleda. ilmselt on asi täpselt nii, et kui ei ole miski kaitseala ja/või ei ole niigi juba keelavaid silte üleval siis tuleb sealt alati üks ja seesama vastus. tee või mitte tee osas...eesti on ju täis selliseid kohti, kus metsas (või minupärast ka lagendiku peal) looklevad erinevad rajad. igasugused endised militaarobjektid ja nende ümbrus või lihtsalt mignid mahajäetud objektid jne. loomulikult ei ole need kõik kaardi peal ametliku teena kirjas aga veel loomulikumalt ei alga sellised rajad ka lambist eikusagilt, eks mingi maani viib ikka nö. ametlik tee. aga mina ei ole veel näinud silte kirjaga "siin lõpeb tee ära, edasi sõita ei tohi"
mis puudutab riigi maad ja metsa ning maaomaniku luba siis huvitav küll, kes on riigimaa omanik...kas mitte selle riigi kodanikud? või on riik meil mingisugune äriimpeerium ja selle maa kellegi kolme juku eraomand? RMK on vaid haldusorgan, kes informeerib kodanikke sellest, ka kuskil on mingi tükk maad näiteks looduskaitse alla pandud.
anyway, selline on minu arusaam asjast ja selle järgi olen seni toimetanud ning toimetan edasi. minu küsimus antud hetkel oli pigem teoreetiline sest oam küla vahel on siinseal tükid riigimetsa, kus keskajast alates on sõidetud kaherattalistega, mõnes kohas isegi autodega...nüüd aga mingisugused isehakanud rohelised on kukkunud inimesi peedistama ja lubama maha lasta sest radade peal, kus on puhas must muld või liiv pidavat samblik kannatada saama :lol:

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”