Esipidur jääb peale (DL1000 2005a) (viga leitud)
Re: Esipidur jääb peale (DL1000 2005a) (viga leitud)
Mul 98. aasta mammutil (KLE 500) kah algusest saati (minu käes kolmandat hooaega) anomaaliline mure. Seismise ajal on esipidur peaaegu talutav. Max saab heeblit pigistada umbes pool tööalast ja see on kauge kaarega piisav asfaldilgi pidurdamiseks. Aga peale lühikest sõitmist on heebel ikka suht kivikõva. Pidur peal ei ole ja heeblit tõmmates ka pidur rakendub probleemideta, kuid heeblit pmst rutska poole tõmmata ei õnnestugi. Ja niimoodi sureb käsi suht kiirelt ära, eriti kui peab mingil lõigul tublisti pidureid kasutama, või kui saab rajal lollitamas käidud.
Kui esimene kord selle probleemiga tegelesin, ei saandki muudetud. Aga siis uuesti uurides ja sajandat korda pidurivedelikku vahetades jäi mull sisse. Ja see mull lahendaski olukorra. Sain mingid kuud sõita täiesti ideaalse esipiduriga, seejuures oli ta heebli juurest "timmimisrattalt" enamasti jäetud "pehme" variandi peale, st. jäigemaks timmimine olnuks sekundi töö.
Kuskil metsas külili keerates lasi see mull sealt jalga ning pidin (sic!) mulli tagasi tekitama, siis sõitsin jälle mõned kuud muretult. Nüüd vahepeal sain pool hooaega sõita jutti. Alles tõmbasin kuskil kogemata esiratta taevasse ja nüüd vaja jälle vana sõber mull süsteemi tagasi ajada.
Olen nõus, et see pole probleemi õige lahendamine ega ka nähtavasti kõige töökindlam remontimine, ei soovita sama variandi peale minna. Aga info jagamise mõttes, et anomaaliaid leidub.
Pidurisüsteem puhas kui prillikivi, voolikud terved, supporti võtan puhastamiseks lahti lausa ajaviiteks. Ühel heal päeval ma mõtlen välja kuidas see viga kas remontida või probleem lahendada mingi töökindla nõksuga, seniks jätkan vanaviisi.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.