Esipidur jääb peale (DL1000 2005a) (viga leitud)

morse
Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
Tänanud: 301 korda
Tänatud: 234 korda

Re: Esipidur jääb peale (DL1000 2005a) (viga leitud)

Lugemata postitus Postitas morse »

Spoiler
oil kirjutas: 19 Mai 2019, 18:11

Risustan siin teise inimese teemat, aga mu masinal käib piduripump täiesti muretult. Lahtise pidurivedelikuanumaga on näha ka tagasivoolu auk ja kolb selles.

Pidur ei jää peale üldse (õnneks). Naljakas jah et see mull seal süsteemis tekitab olukorra, kus nii külmalt kui kuumalt on pidurdamine (minu jaoks) ideaalne, ei tahaks grammigi jäigemaks ega pehmemaks.

Et poleks puhtalt risustamine, siis ehk kergema karistuse annab ühe nalja lisamine. Küljejalaanduri olen juba ammu eemaldanud. Okstes ragistamine kippus seda valel hetkel sundima tsiklit suretama, kivid ja palgid aga peksid seda andurijublakat halastamatult. Nüüd hea tsiklit pesta - mingi halg tagakiige alla ühelt poolt, tagaratas üles küljejala peal kõõludes ja idealna. Mõnus pesta kogu liikuvat süsteemi peale mudas müttamist. Ja pikema sõidu ajal ka lihtsam õlitada, kui saab tagaratta lasta pöörlema tsiklit küljejala peale tõmmates.

Viimati tsiklit pestes toimis sama süsteem nagu alati. Kuna muda on täiesti ohjeldamatult palju, pesen teda kuskil muruplatsil aias survekaga. Saab üheaegslelt muru väetamisega ka hilisemat muda koristamist vältida. Ei arvestanud sellega, et kui maapind märjaks saab, siis vajub tsiklit ülevalhoidev puuhalg maasse. Ülekanne on selline, et esimesega välja ei sure ka gaasi andmata. Natuke olid pöörded peal ka, kuna mootor oli külm.

Pesen rahumeeli ja pühadevahe, korraga kraabib tagaratas veits maad ning tsikkel sõidab minema. Otse põõsaste ja aiamaja poole. Survekas lendas kus see ja teine, sukeldusin tsiklile järele, kaldus ühele poole peaaegu ümber, siis viskas teisele poole ja seejärel sain siduri-piduri kätte. Aiamajast jäi puudu pool meetrit, eneseväärikuse kaotamisest sama napilt, hea et naaber ei näinud seda rodeot.

Mul ka kõigil ratastel lüliti minema visatud. Ükspäev hakkas KTMi keskhark ketti õlitades sujuvalt muru sisse vajuma - õlitasin ohtralt edasi, et ei peaks protseduuuri kordama. Selleks ajaks, kui kett õline ja sidurini jõudsin, tegi tsikkel juba kohalt ärahüppamise liigutusi. Minu juhul ei oleks ette jäänud mitte aiamaia vaid garaazitäis tsikleid... Aga tsiklimehed üldiselt võtavadki arutuid riske, eksole.

Ahjaa. Mul ka kõik pidurid praegu töötavad :D

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”