Kas teenuse eest peaks maksma, kui see ei lahenda probleemi?

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1096 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Re: Kas teenuse eest peaks maksma, kui see ei lahenda probleemi?

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Raki kirjutas: 22 Mai 2019, 12:35

Siit teemaväline küsimus. Kas teenuse eest peaks maksma, kui see ei lahenda probleemi?

Väga sures osas sõltub. Ma eeldan, et teensuepakkuja on professionaal, kui ta ehku peale teeb, et vahetame sellle ja selle ja selle ja kui siis ka ei tööta ... aga tihtipeale see nii välja näeb. Pärast selgub, et mingi juhtmeots oli lahti.

Näiteid elust:
tsikli pöörded olid ebaühlased, aga mitte hullult, sõites siiski kohati "hakkis"

Töökoda 1: vaatas üle ja ei teanud täpselt, milles häda aga
... vahetas ära TPS'i.
ja ei saanud korda
... sünkroniseeris karburaatorid.
Väideti: "peaks korras olema". Tegelikkus: polnud
Tasu küsisid ja said.

Töökoda 2: vaatas üle ja ei teanud täpselt, milles häda aga pesi karbussi läbi
Väideti: "peaks korras olema". Tegelikkus: polnud
Tasu küsisid ja said.

Töökoda 3: vaatas üle ja ütles loetud sekundite jooksul, et häda on 3. silindri karbussis ning pesi selle korralikult läbi
Tulemus? Probleem lahendatud.
Tasu küsisid ja said.

Ma ütleks, et töökoda 1 ja 2 tasu ei väärinud, sest probleemi ei lahendanud, isegi tuvastada ei suudetud.
Kui pole selline probleem, et pea võimatu leida siis tühitöö vastutus peab töökojale langema, miks klient peab mehhaaniku ebakompetentsuse vastutust kandma? Samas, kui tegu on probleemiotsimisega siis teenusepakkuja peab leidma probleemi ja eristama tasu, mis võetakse selle leidmise eest ja selle korda tegemise eest.

Sinu juhtumi korral küsiks, et miks esimesel korral Egoni juures "diagnosti taha ei pandud"? Minimaalsel juhul on tühitöö jagatud vastutusega. Muidugi on tulemuseta töö probleem keerukam aga ma pöördun spetsialisti poole just-nimelt selle pärast, et tema on ekspert. Vastasel juhul ma võiks ju Reimpsi poole ka pöörduda ja ntx 50€ euro eest teada saada, et "kurat seda teab, mis tal viga on".

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”