Kas Goretex on täna piisavalt hea?
-
Enn
- Tsikkel: Yamaha Tracer 9 GT+ 2025
- Tänanud: 27 korda
- Tänatud: 20 korda
Re: Kas Goretex on täna piisavalt hea?
kirjutan siia ka väikese nupu oma senini veel lühiajalisest kogemusest Goretex Pro osas. Ostsin paar nädalat tagasi Saksas motomatkal olles Held Atacama jope ja püksid. See on suht uus mudel, tuli alles 2018 välja. Minu jaoks oli Goretexi põhiline murekoht sõit 25C + temperatuuridel, kuna varasem kogemus IXS Goretexiga oli selles osas väga nadi, hingavust peaaegu ei olnud. Päike ja 25 C oli suuremat sorti sulamine tagatud, kuigi ma ei ole just eriti higistaja tüüp. Olin eelnevalt netist uurinud erinevaid tegijaid nagu Rukka, Klim ja Revit ja nende tipp mudeleid, viimaseid kahte käinud ka kohapeal Eestis proovimas, aga õhutusavadega oli natuke kitsavõitu. Ainuke, mis netist silma hakkas oli Heldi Atacama mudel, aga Eestis kellelgi seda koha peal katsumiseks ja proovimiseks pole. Seega Saksas Hamburgis sattusin ühte poodi, kus oli väga korralik Goretexide valik ja ka need samad Atacamad eri numbrites koha peal olemas. Sai proovitud, kõik sobis, ja ostsin ära.
Jopel käivad varruka õhuavad lukkudega õlast alla randmeni lahti, nii et tekib 6 cm laiune võrguga ala, samas saab 2 rihmaga varruka käe ümber ikkagi korralikult kinni tõmmata ja ühtlasi ka õhutusava laiali vedada. Rinna peal on mõlemal pool lukust lahti tehtav ja alla keeratav klapp, mis jätab võrguks 8x17 cm suuruse ava. Lisaks on jopel ees n.ö. soojailma lukk, mis jätab kogu esiluku ulatuses 3 cm võrguga ala alt kuni kaelani. Selja peal on mõlemal küljel 22 cm õhutusava. Sõitsin üle nädala 30 + temperatuurides ja jope osa tuulutus oli väga hea. Kui kauaks päikese kätte seisma jääd, siis muidugi mingi hetk hakkab tundma andma.
Pükstel on sääreosas avatav võrguga lukk 40 cm osas alt ülespoole, samas saab sääred saapa ümber korralikult kinni tõmmata ja ava laiali, selleks jälle 2 pingutusrihma. Reiel on 12 cm õhuavad mõlemal jalal. Pean siiski tunnistama, et pükstest õhk nii kõvasti läbi ei käinud nagu jopel, kube kippus ikka natuke soojaks minema küll. Aga ei midagi väljakannatamatut.
Üldiselt olen siiani väga rahul, kuigi lausvihmas ei ole veel õnnestunud proovida, paar lühemat sahmakat pidas küll kenasti kinni.
Enne oli mul Alpinestarsi 3 kihiline komplekt, jube tüütu on ikka kogu aeg seda vihmakihti kogu aeg alla ja ära kiskuda, eriti pükstel. Soojas kliimas matkates on tihti nii, et vahepeal on mingi kõva äike ja kallab nagu oa varrest, siis 20 min hiljem päike jälle lõõmab ja ilgelt palav. Kisud vihma kihi välja, varsti jälle uus äikesepilv kohal. Dämmit, pane jälle kiht alla. Ajab ikka närvi küll. Nüüd saab iga kord natuke lukke tõmmata, pole vaja seisma jäädagi.
Ah jaa, mis maksis? No odav ei olnud, mingi 100 andsid alla ka, aga 1890.- tuli ikka kokku ära. Sinna sisse ka pükste traksid. Paistab, et head asja odavalt ei saa...
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.