Honda CR250 2t pinging/detonatsioon
Re: Honda CR250 2t pinging/detonatsioon
Spoiler
Lembit kirjutas: ↑25 Juun 2019, 10:31Ma pakuks välja, et enne, kui metalli töötlemise kallale lähed võiks kõik muud asjad tehasespeksi ajada.
Selles osas oled ilmselgelt õigel teel, et squish on sul hetkel detonatsiooni põhjustamises olulisem faktor. Kui 0,5 mm kolbi suurendad, siis muudad surveastet 1,5%. Samas squishi muutmine 1,25 mm -> 2 mm on 60% suurem squish. Ma isegi soovitaks squishi pigem sinna 1mm juurde saada, mitte 1,25. Pean küllaltki tõenäoliseks ka seda, et tehas on siiski remontkolbide paigaldamisega arvestanud ja paariprotsendine surveastme muutus veel detonatsiooni ei tohiks tekitada.Minul esimene küsimus oleks et miks või kuidas see squish sul üldse niipalju suurem on? Kui nüüd on mootoris õige kujuga remontkolb, mis peab koos käima selle plokikaanega, siis kuskohast see 2 mm squish tekkis?
Kui äkki on silindri alla lisatihendeid pandud selleks, et see eelmine vale kolb ära mahutada, siis oleks vast mõistlik sealt alustada, et esimese asjana kõik mõõdud tehasespetsifikatsiooni saada. Pealegi mõjutab 2-taktilisel mootoril silindri alla tihendite lappamine ka olulisel määral gaasijaotust. 1 lisamillimeeter silindri all mõjutab gaasijaotust kindlasti rohkem, kui 1,5% ulatus
1,25mm info olen erinevatest foorumitest saanud. Seda ei oska seletada, kuidas see squish nii suureks läinud on. Varuosad mida sai kasutatud võiks olla nagu õiged. Midagi ise kuhugi vahele ei lõiganud, tihend mis silindri alla pandud on mõõduga 0,5mm uuel kujul.
Kuigi erinevatest foorumitest on suht palju jäänud kõlama, et sarnast teemat esineb üsna palju. Uuemate aastate YZ250 pidi isegi stock seades sellega probleeme olema.
In most cases you want to reduce the squish band height to prevent detonation, not increase it.
Sounds counter intuitive but without going into details that's how it works.
(even in stock form, a very common issue on the late model YZ250 engine)
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.