Kas olete kunagi mõelnud..


will111
Postitusi: 5262
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 382 korda

Re: Kas olete kunagi mõelnud..

Lugemata postitus Postitas will111 »

absurdne on see, et kui tahaks tsikliga kuskile rajale minna natuke rohkemaks kui tunniks ajaks, misiganes muul päeval ja ajal kui kolmapäeva õhtud siis maksab see minimaalselt 80-120 eurot. mis teeb selle absurdseks on see, et kuna meie (eesti) ainus rada asub sellisel kohas nagu pärnu siis ega keegi ei viitsi teisest eesti otsast hakata sinna kohale sõitma selleks, et kasutada rada KUNI tund aega ehk reaalselt ütleme max 2x20min sessiooni. seega sa pead kulutama minimaalselt 60, pigem aga 100 (nädalavahetused) raja tasuks isegi kui tahad näiteks sõita 4-5 sessiooni. päevapiletina profi jaoks, kes teebki täis treeningpäeva ja täiesti eraldiseisvalt võttes ei ole see summa kuigi absurdne, aga kellegi jaoks kes tahaks rada kasutada näiteks max kuni 2 tunni jooksul ja peab selleks tallinnast kohale ka sõitma...no muutub ikka päris absurdseks küll. nädalavahetusel näiteks, selleks, et tallinnlane oma tsikliga pärnu ringrajal 2 tunni jooksul sõita saaks kulutab ta sisuliselt 120e rajatasule. 100 maksab rajaomanikule otse ja 20 maksab kütuse eest, et sinna sõita. + veel aeg, mis sinna sõidule kulub ja eks seda arvestab igaüks ise. arvan see paneb nii mõnegi mõtlema, et äkki on siis juba odavam kord või paar suve jooksul radarisse kütta kui näiteks 8 korda pärnus suve jooksul sõitmas käimine läheb maksma tonni. kas see peakski nii olema või võiks olla ikka natuke teistmoodi...eks igaüks jällegi ise mõtleb.

urmas66, misasi neil siis peasissetulek on? äkki valgustad. kui raja kasutuse eest raha küsimine ei ole ühel väiksemal ringrajal peamine sissetuleku allikas siis oleks küll väga huvitav teada, misasi see peamine on. a'la reklaami müük võiks ju teoreetiliselt olla, kuid see eeldaks et seal toimuvad ikka väga tihti VÄGA suured (rahvusvahelised) võistlused, tuhandete pealtvaatajatega, teleülekannetega. kas toimuvad? minuteada mitte.

ja samas, kui tõesti nii on, et rajakasutuse taks ei ole peamine sissetulek siis milles üldse küsimus...saaks ju vabalt rajakasutuse tasu muuta?!

väike wape up call sulle...bisnes ei käi nii, et sa hakkad kliendile rääkima - "a sa lollakas krt vaata ka, mis mul see masin maksis või mis tolle tondi palgal hoidmine maksab". miks see klienti huvitama peaks? keskmist klienti huvitab hea teenus ja mõistlik hind. kui maailmas kõik ärid kasutaksid sedavõrd idiootlikku mõtlemist, et "ma ei teeni selle ühe kliendi pealt ju oma töötaja kuupalkagi tagasi, nii et tõmba õige nahhui" siis oleks vist üldse väga vähe teenuseid ja kaupu, mida osta saaks :D õnneks väga vähesed globaalselt on sellise mõtteviisiga.
rajakasutajate arvu kohta võid küsida raja omanikult. minu pakkumine - mõnedel päevadel on sadu (võibolla rohkemgi) ja mõnedel on üksikuid. ilmselt on neid päevi kõige rohkem kui on pigem kümmekond või mõned. seega tark ärimees korraldaks nii, et rohkem oleks päevi, kus kümnekonna asemel on näiteks mõnikümmend. ei pea matemaatikageenius olema mõistmaks, et sel juhul võid iga kliendi käest küsida mitukümmend % vähem kasutustasu ja samal ajal oled ikkagi mitmekordselt kasumis. ega asfalt ei küsi lisatasu selle eest, et seal 5 asemel korraga 10 ratast sõidab.

rajast niipalju, et samamoodi nagu praktiliselt vist kõik erinevad rajad eestis, pole see sinna tekkinud tühja koha peale "õndsal eestiajal". seal oli rada ees juba ammu enne kui sinna tekkis auto24ring. See on hiljem kaasajastatud ja renoveeritud ning natuke ümber tehtud. enne kui huilgama hakkad võiksid ennast ka asjadega kurssi viia. minul pole kuskilt "välja uurida" palju selle raja remontimine ja ümberehitamine täpselt maksma läks. mingid arvud on siin antud, kuid selle põhjal mingeid erilisi järeldusi teha ilmselt pole mõtet https://parnu.postimees.ee/1040134/audr ... le-joudnud

lihtsalt huvitavaks võrdluseks tooks välja näiteks Silverstone rajapäeva hinna UK's. see on 180 raha. UK keskmine aastapalk on 37000 raha.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Fleim”