Kas olete kunagi mõelnud..

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7199
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1859 korda
Tänatud: 517 korda

Re: Kas olete kunagi mõelnud..

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

will111 kirjutas: 27 Juun 2019, 18:30

lihtsalt huvitavaks võrdluseks tooks välja näiteks Silverstone rajapäeva hinna UK's. see on 180 raha. UK keskmine aastapalk on 37000 raha.

Siin sa jõudsidki tõele lähedale,mitte rajapäev pole meil kallis vaid me oleme ise vaesed ehk meie palgad ja kinnisvara ning kinnisvarahaldus(seda on ka raja ülalpidamine) on proportsioonist väljas. Ilmselgelt on Uk-s suts teine kliima ja suurem riik ehk rada saab kasutada palju rohkematel päevadel aastast kui meil. Seega on seal omahind ilmselt sel tegevusel isegi odavam,aga kuna hind on ikkagi kallim,siis seal teenib rajaomanik tõenäoliselt palju paremat profitit kui meil.
Ma olen igati nõus,et meil on paljud asjad liiga kallid,hinnapoliitika jäik jne,aga kahjuks on mingid tehnilised lahendused ja veel miljon pisiasja ka meile sama kallid kui seda UK või Belgia raja või mille iganes haldajale. Meie hetke traagika ongi kinnisvara ja kinnisvara korrashoiu üle mõistuse hind võrreldes muu elukallidusega.Palkadest ei räägigi.
Natuke küll moto teemast välja,aga näiteks Tallinna rallile oleks Laitses igati sobilik paik üks kiiruskatse teha paarisrajal. Publikut ilmselt oleks piisavalt,aga korraldajale on selle asja maksumus siiani liig olnud. Ühe korra on küll kunagi 2000-ndate algul seal katse olnud,aga ei enam. Rajaomanikule jälle on sellises mahus päevakasutus pärast üritust piisavalt suur väljaminek,et rada jälle korda saada ehk ei saa ka tema hinnas alla tulla. Pärnu rada küll nii kiirelt ei lagune,aga näiteks umbes 5000 ruutmeetri asfalti paigaldus, eelneva freesimisega, on tublisti üle 100k eur. Seal rajal on seda kordades rohkem,kui vaja midagi teha.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Fleim”