Kus on lähimad päris margiesindused?

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Postitusi: 7346
Liitunud: 11 Mai 2011, 21:47
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 1076 korda
Tänatud: 1052 korda
Kontakt:

Re: Kus on lähimad päris margiesindused?

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Spoiler
jkristjan kirjutas: 28 Juun 2019, 14:19
Macintosh kirjutas: 28 Juun 2019, 13:21

mootorrattad seadusandlikult tasandil toetatud pole. Tootjagarantii sõltub konkreetse brändi üldisest poliitikast ja kohaliku diileri heast tahtest.

Eee what? EUs kehtivad kõik tarbija õigused a) diskrimineerimata tarbijat osariigi alusel b) kõikidele kaupadele ja teenustele võrdselt, kui ei ole seaduses ette nähtud teisiti. Tootja-garantii või mistahes nimetusega garantii võib neid tingimusi tarbija jaoks laiendada, kuid mitte kitsendada. Kuna mina isiklikult olen rahul seadusest tuleneva 2-aastase pretentsiooni esitamise perioodiga ja kõigi muude sinna juurde kuuluvate täpsemate tingimustega, siis mul pole rohkem mingit tootjagarantiid vaja.

Ei maksa endale ette kujutada, et kõik kaubad ja teenused üle EÜ on ühtaoliselt koheldud ja reguleeritud. Mootorrattad kujutavad endast erandit. Ostad Itaaliast ratta ja pärast käid müügikohas hooldusi tegemas ja garantii üle arutamas. Kooskõlas seadusega, järgneva kahe aasta jooksul. Mootorrataste puhul ei kehti reegel: ostan ja hooldan garantii ajal ise. Sellest momendist alates, kui ise õli ära vahetad võib müüja garantiist keelduda, mine ja vaidle. Aga samas, lollid on ennegi kirikus peksa saanud.

Määrus 1475/95 defineerib millised sõidukid vertikaalkokkuleppeid käsitleva määruse 2790/1999 alla kuuluvad (see määrus lubab sul sisuliselt ise tootja hooldusprotseduure järgides kodus või sõltumatus töökojas sõidukeid hooldada/remontida). Seletuskiri ütleb alljärgnevat: "Mõned sõidukid ei kuulu selle mõiste alla, kuna pole iseliikuvad, nt hobuvankrid, kuna neil on vähem kui kolm ratast, nt mootorrattad, või kuna ... " Ehk siis need määrused, mis reguleerivad mootorsõidukite müüki, garantiid, hooldust ja remonti ei laine reale sõidukitele s.h. mootorrattastele. Mis siin arusamaatuks jääb?

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”