EÜ tarbija õigus tsiklit kodus remontida

Kasutaja avatar

simp
Postitusi: 1764
Liitunud: 27 Aug 2006, 23:25
Tsikkel: sv1000n
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 120 korda
Tänatud: 180 korda

Re: EÜ tarbija õigus tsiklit kodus remontida

Lugemata postitus Postitas simp »

Spoiler
Macintosh kirjutas: 28 Juun 2019, 15:25

Ei maksa endale ette kujutada, et kõik kaubad ja teenused üle EÜ on ühtaoliselt koheldud ja reguleeritud. Mootorrattad kujutavad endast erandit. Ostad Itaaliast ratta ja pärast käid müügikohas hooldusi tegemas ja garantii üle arutamas. Kooskõlas seadusega, järgneva kahe aasta jooksul. Mootorrataste puhul ei kehti reegel: ostan ja hooldan garantii ajal ise. Sellest momendist alates, kui ise õli ära vahetad võib müüja garantiist keelduda, mine ja vaidle. Aga samas, lollid on ennegi kirikus peksa saanud.

Määrus 1475/95 defineerib millised sõidukid vertikaalkokkuleppeid käsitleva määruse 2790/1999 alla kuuluvad (see määrus lubab sul sisuliselt ise tootja hooldusprotseduure järgides kodus või sõltumatus töökojas sõidukeid hooldada/remontida). Seletuskiri ütleb alljärgnevat: "Mõned sõidukid ei kuulu selle mõiste alla, kuna pole iseliikuvad, nt hobuvankrid, kuna neil on vähem kui kolm ratast, nt mootorrattad, või kuna ... " Ehk siis need määrused, mis reguleerivad mootorsõidukite müüki, garantiid, hooldust ja remonti ei laine reale sõidukitele s.h. mootorrattastele. Mis siin arusamaatuks jääb?

krt läheb teemast mööda, aga siis kui kunagi seda uurisin jõudsin teise tulemuseni. 2790/1999 on asendatud 330/2010'ega siin. 330/2010'es sellist piirangut silma ei jäänud, ega ka viidet määrusele 1475/95.

Aga noh, viskasin ainult kiirelt pilgu peale. Üldiselt olen FAQ'ile tuginenud.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”