Teine ratas

morse
Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
Tänanud: 292 korda
Tänatud: 233 korda

Re: Teine ratas

Lugemata postitus Postitas morse »

Macintosh kirjutas: 05 Juul 2019, 09:38

Ma ei tea ühtegi ratast, mis sobiks kirjelduse alla "50% linn, 20% pikemad otsad (saaremaa-pärnu-haapsalu), 30% maastik" paremini kui Triumph Tiger 800 XR (või isegi XC, kuigi vähem). 7K eest saab väikese otsimise järel korraliku vidina koos kolmetäheliste elektrooniliste abimeestega - traction control ja ABS. Kui võtta kuni 2014 toodetud "roadie" siis saab 5.5 - 6.5K eest kohvrite ja hulga lisavarustusega isendi. Mina oma 176 cm juures saan sadula alumises asendis jalad ka enam vähem normaalselt maha aga enesekindluse parandamiseks on madalduslingid saadaval 25€ eest ja võimaldavad täistalla maha toetada.

image.png

Kui ma paigutasin Scrambleri ühele poole otsitava ratta skaalat ja 690ne teisele poole, siis see pill jääb vist kenasti keskele. LC8 on rohkem maastikuke suunitletud (21” esiratas jmt), kuid kuidas hindaksid oma ratast juhul kui keegi ostaks ta pigem mammutiks (nagu vana TA või AT või vana superTeni moodsaks asenduseks)?

Edit: mammuti all pean silmas natuke raskepoolset ja suurt kuid muidu peamiselt väga mugavat ratast, mis hea sõiduoskuse korral teeb kruusa ja maastikuradadel sarnased sõidud ära nagu teine mees näiteks LC4ga (lihtsalt tavaliselt natuke või palju aeglasemalt või lihtsalt suurema pingutusega).

PS! Alguses tundus teemaalgataja ülesande püstitus nii keskmisele rattale, et oli tunne, et sellele ei saa vastata. Aga nüüd on juba põnev, et kuidas keegi oma tsiklit teelt maha keerates “kuritarvitab” :)

(Mõni ütleb, et 690 Enduro ei ole mõeldud teelt maha keeramiseks - ometi me näeme, kuidas nendega tegelikult sõidetakse).

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”