Kinnisvarahinnad, või maailmalõpp?

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7200
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1859 korda
Tänatud: 517 korda

Re: Kinnisvarahinnad, või maailmalõpp?

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Pezzi kirjutas: 17 Juul 2019, 21:09

Mul veidi teistsugused arvud: 45m2 kahetoaline uusarenduses Mustamäel läks 3 - 4 aastat tagasi maksma alla 100k + sisustamine, sisaldades parkimiskohta maja all. Üürihind möbleerituna 530 + kommud ja tundub, et võiks ka rohkem küsida, sest huvi on kõva.
Kogu eelnevas korterijutus on üks oluline asi mainimata jäänud: ostes korteri uusarendusse, saad enamvähem sama profiiliga naabrid.

Pidasin kinnisvarasse raha paigutamisel suts teist piirkonda silmas,mitte mägesid. Sealt ka hinnaerinevus.
Aga üürimisest natuke.
Mul tütar üürib Kalamajas renoveeritud puumajas ühetoalist(30+ruutu), pikaajalise lepinguga 200+kommud. Majaomanik üürib kortereid ise min 5a lepinguga. Sõber üüris just samasse kanti tütrele 400+kommud 1936 valminud luksuslikku kivimajja,millel ka aed ja parkimine aias.Õde üürib enda 1 magamistoaga korterit 40+ruutu Haabneemes, kooli vastas(uuena 10a tagasi ostetud) vist ka mingi suts alla 400. Eks nad kõik tahaks hinda palju enam,aga pole see nii lihtne ühtegi.
Ehk lollidelt tulebki raha ära võtta ja sul on see äkki õnnestunud,aga korralikku rentnikku kes ka sinu varast hoolib, polegi nii kerge leida. Praegu võib kõik ilus tunduda,aga kui 5a pärast pead kogu interjööri 100% uuendama,siis oled ka selle 530-ga kuus tünni saanud. Kui sul selliseid kortereid 20-30 siis oled ilmselt ka kasumis. Ühega on see mingi prognoosimatu riskiga nööbiäri,mis algul võib tunduda perspektiivikas ,aga piisab laenu intressi tõusust kui asjal hoopis teised värvid.Nii kui intressid tõusevad on laenu kuumakse 200-300€ kallim ja keegi ei taha sinu korterit enam ei osta ega üürida ja kui endal ka laen abiks onud,siis võib omalgi põhja alt lüüa,kui just kogu teenitud üüriraha pole hoiule pannud.

Uusarendustest natuke.
Mis puutub praeguseid uusarendusi,siis enamus kadrioru ja Kalamaja-Kopli(tegelikult isegi mägede nõukaaegsed majad on) vanemaid maju on kordades parema ehitus kvaliteedi ja paremate elamis tingimustega. Tänane uusarendus pakub sulle üsna tihti betoon karkassiga maja,millel on enamus vaheseinu seinu kips või 100-150mm kipsiga kaetud fibo. Kostavad need läbi hullemini kui hrustsovkad ja lagunevad järgmise 20-30 aastaga ära. Betoon pole küll palju parem,kõlab ka sama hästi. On ka erandeid,aga seal see korter ei maksa enam 100k,kuid üüri saad küsida ikka samapalju.

Ehk see pole mingi üli tulus pikaajaline tegevus,kui ostad laenuga korteri ja siis selle välja üürid. Kõik muutub kohe ,kui oma teenitud raha paigutad.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”