Kinnisvarahinnad, või maailmalõpp?

Tort
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 178 korda

Re: Kinnisvarahinnad, või maailmalõpp?

Lugemata postitus Postitas Tort »

Normaalne return elukinnisvara üürimisel Tallinnas oleks vast selline 6% kanti, pluss miinus. Seega nagu Urmas ütles, inflatsioon maha ja ega suurt midagi ei jää, kui iga 5-10a tagant vaja sanitaar teha ja uus pesumasin osta. Plussidena portfelli hajutamine ja NB! võimendus. Niisama börsil tegutsemiseks ei anna ükski pank 2%-ga laenu, küll aga saad omale korteri osta ja 20-30 aasta pärast on see sinu oma, kuigi sisuliselt keegi teine on selle eest maksnud.

Niisama oma raha korterisse panna ja välja üürida on selline nii ja naa asi. Tootluse mõttes oleks igal juhul targem mingeid fonde osta. Sesmõttes ma ei saa aru nende "investeerimisnõustajate" (kes Selverist süüa ka km maha ostavad ja lapse sünnipäevad turunduse alla kirjutavad) seisukohast, et kinnisvara üürimine on passiivne tulu. Ikkagi väga aktiivne on, kui vaja boilerit vahetada üürikorteris või kedagi sakutamas käia vms. Samuti ei ole kinnisvara just liiga likviidne, võrreldes börsiga.

Renditulu mõttes, kui sellega tegeleda, oleks tark osta garaazibokse. Ostad näiteks 10 tk a 6000 eur, üürid välja 60 eur kuu. Aastane tulu ühe boksi pealt 720, kommunaalid näiteks 120 eur aastas, seega neto 600 eur, tootlus 10% ilma rapsimata. Pluss imeraske on seal üürnikul midagi pekki keerata, üle ujutada jne. Ei pea käima pesumasinat vahetamas. Lööb igal juhul elukinnisvara ja on vast likviidsem ka, seejuures saad vajadusel müüa osa portfellist.

Mis kodu ostmist puudutab, siis kõrge turu korral, nagu praegu vast on, mõtleks ma hoopis sellele, et mida ma 5 aasta pärast selle 1-2 toalise korteriga peale hakkaks. Ise olulisse langusesse ei usu, aga mingisse tohutusse tõusu ka mitte. Mõneks-kolmeks aastaks ei viitsiks midagi osta, vaid üüriks.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”