Kas olete kunagi mõelnud..

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Re: Kas olete kunagi mõelnud..

Lugemata postitus Postitas will111 »

Ikka puhtalt ja isiklikult minu huiamiseks jah :D

Tegelikult ma ei usu küll, et minu mõttekäik nüüd nii keeruline on, et selle kohta mustmiljon lolli küsimust on vaja esitada. Kui palju on eestis ringradu? Mõtlen päris ringradu (mitte kunagisi kardiradasid), kus kiirusjanulised saaksidki nii autode kui sportratastega oma kiirusjanu rahuldada? Vastust teavad siin ilmselt kõik, nii et see ei ole teadmata suurus. Kui palju on eestis kõikvõimalikke terviseradu, asfalteeritud, puudest puhastatud ja/või muudmoodi "rajatud" rajakesi kõikvõimalikes kohtades? Julgen pakkuda, et tuhandeid vähemalt. Kas iga eestlase kohta, keda huvitaks mingi mootorsõidukiga ringrajal sõitmine on meil tõesti 1000 või rohkem suurt tervisesportlast, kes muudkui silkaksid kõigil nendel lugematutel terviseradadel?
See on see numbers game, aga isegi kui tõesti nii oleks siis ega sellegipoolest poleks päris õigustatud selline teguviis, et rajame muudkui võimalusi juurde ühe sihtgrupi jaoks ja võtame võimalusi vähemaks teistelt.

Iseenesest tore, et midagi tehakse...ja ilmselgelt ei ole see otseselt kellegi huiamiseks. Aga paraku lõppkokkuvõttes ta suhtkoht sedasi välja kukub küll. Mind isiklikult maksumaksjana ei huvita see, et iga võimaliku ja võimatu nurga taga oleks mingisugune megauhkelt asfalteeritud ja led-valgustatud terviserada. Minule ei ole selliseid rajatisi vaja ja MINA tahaksin, et MINU taskust võetud raha läheks millegi sellise arendamiseks või rajamiseks, mis MINULE meeldiv ja kasulik on. Ei oska teiste kohta nüüd 100% kindlusega rääkida, aga kipun uskuma, et selliseid "isekaid" inimesi on veel ja päris palju :D Ma sain soovi korral metsas jooksmas käidud, sõpradega korvpalli loopimas või rattaga sõidetud (ka tallinna linnas) 20a tagasi kui selliseid "terviserajatisi" oli...no ütleme nii, et kümnetes kordades vähem kindlasti. Seega ei saa öelda, et selles osas mingit hirmus positiivset muudatust oleks toimunud. Tänapäevane lumehelbeke muidugi "ei saaks sellega hakkama" kui tema jooksurada ei olegi 24/7 valgustatud, asfalteeritud, kunstiteostega ääristatud ja suurte autoparklatega kaetud iga sissepääsu juures.

Ringradu mitmuses ei ole vaja ehitada. Hirmus tore oleks kui oleks kasvõi üksainukegi, kuskil tallinna külje all ja riigi omandis ehk siis eesmärk asjal oleks see, et inimesed saaksid seal end oma masinatega välja elada, mitte, et omanik saaks võimalikult head kasumit. Mis ei tähenda, et sõitmine peab olema tasuta. Kuigi noh...ühistransport meil ju näiteks on "tasuta" :D

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Fleim”