Maanteesuutlik ratas, mis ka kind of lahe välja näeks?


will111
Postitusi: 5262
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 382 korda

Re: Maanteesuutlik ratas, mis ka kind of lahe välja näeks?

Lugemata postitus Postitas will111 »

On küll võimsust kunagi liiga palju. Teoorias võibolla see ütelus isegi kehtiks, aga praktikas mitte eriti. Esiteks tuleb see "liiga palju" võimsust alati ikkagi millegi arvelt. Kas suureneb ratta mass või lüheneb mootori eluiga, või siis kasvõi see, et hind kasvab niivõrd müstiliseks lihtsalt. Teiseks, 99% sõitjaid ei kasuta isegi ühe keskpärase ratta võimsust kunagi ära. See, et keegi ARVAB, et tema rattal jääb võimsust väheks, ei ole kuidagi seotud sellega, kas seda ka tegelikult väheks jääb.
Üsna hea näide lähiajast on see kui käisin depoo Triumphi demopäevade ajal sõitmas sealses valikus olevate ratastega, ega mind need muud vanaisade pillid ei huvitanud, vaid ikka street RS ja speed RS. Viimane on esimesest üksjagu suurema võimsusega. Ja sõitmas ei käinud ma mitte niisama popsutamas, vaid ikka rataste võimekuse piire proovimas. Sõitsin mõlemaga ja lausa mitu korda. Kokkuvõttes jõudsin tõdemuseni, et kuigi speedil on võimsam mootor ja rohkem väänet siis kiirem ratas on tegelikult street RS, kiirem igalpool mujal välja arvatud sirge kiirtee peal. Aga kui keegi tahab osta võimsat mootorratast sirgelt sõitmiseks (eriti veel eestis) siis minumeelest tuleks esimene asjana nagunii minna hoopis kuskile psühholoogi juurde..
Maanteel käigu alla vahetamise vajadus sõltub rohkem konkreetse mootori väändekõverast, ratta + sõitja(te) massist ja kasutusel olevatest ülekannetest. Mootori võimsuse poole pealt on tavaliselt kuskil nii 70kw'st juba küllalt, et käikudega mängima enam reegline ei pea.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”