Trans Euro Trail - TET

Kasutaja avatar

randel
Postitusi: 670
Liitunud: 22 Apr 2005, 10:13
Tsikkel: Beta 390
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 33 korda
Tänatud: 202 korda
Kontakt:

Re: Trans Euro Trail - TET

Lugemata postitus Postitas randel »

Ma võtan veel viimast korda selle õnnetu silla osas sõna ja seekord ütlen otse, mida ma sellisest suhtumisest arvan.
TETi idee on algusest peale olnud pakkuda mototuristile teistsuguse seikluse võimalust. Ilmselgelt tingib see mõningase konflikti teatud huvigruppidega, kelle arvates asfaldilt maha tulla võiks heal juhul jalgsi ja parimal juhul paljajalu. Raja seaduslikkus on mulle prioriteet number 1 praegu ja tulevikus ja kui on kahtlusi, kas mingi koht on sobiv mootorratturitele, jätan selle rajalt välja.

Jõgisoo sild asub 250 inimesega külas (01.01.2019.a andmetel) ja kummalgi pool silda on vaid mahasõidutee Pärnu maanteelt ilma igasuguse kõnniteeta. Kõik majad on mitusada meetrit eemal. Ilmselgelt on umbes meetrilaiune sild projekteeritud esmaselt jalakäijat silmas pidades, selles polegi mingit kahtlust, aga kainelt mõtlev inimene saab ju aru, et sellises asukohas asuvat silda on kohatu võrrelda Viljandi lossimägede või Jägala joa sarnase turismiobjektiga. Keda siis see mõni üksik silda 5-10km/h ületav mootorrattur oleks tegelikult seganud või ohustanud? See, et sild pole projekteeritud 300kg koormusele, pole usutav. Samuti on võimalus, et mootorrattur sillakonstruktsioone riivates neid kahjustab, väga ebatõenäoline.

Sellepärast ajavadki mul harja punaseks sellised otsitud vabandused ja ettekäänded. See, et sild oli algselt projekteerides mõeldud jalakäijatele ja liiga kitsas autodele, ei muuda sillaületamist mootorrattaga ebaseaduslikuks, kuniks seda pole vastavate märkidega keelatud. Jutt sillale sattumist välistavast piirdest on samuti otsitud, see piire oli seal ammu enne kui sild ja takistab hoopis autosid jõkke sõitmast. Vaadake Google Streetview pilte Jõgisoo forellipüügi poolelt. Mulle pole vabandusi vaja. Kui oli soov vallaametnikke teavitada ja silla kasutamine mootorratturile seadusega keelata siis ole mees ja tunnista seda, mitte ära otsi tagantjärele ebamääraseid vabandusi.

Seesama mototurist kes TETi mööda sõidab, tahab ka iga päev kuskil süüa, sisseoste teha ja magada, makstes seeläbi kohalikule päris arvestatavaid summasid. Täna on TETi Facebooki grupis üle 27000 liikme, kes kõik on ka potentsiaalsed turistid Saue vallas. Ilmselt Saue ja selle naabervalla meeste jaoks on turist ja TETi mööda sõitvad mootorratturid kaks erinevat asja. Suhtumine, et “meie oma ja teised ei tohi meie asja kasutada” on päris kõnekad. Ilmselt keegi teist kuskil mujal maakonnas või teises riigis viibides nende kohalikke infrastruktuure ei kasuta.
Teen sellest tulevikus TETi rada planeerides omad järeldused.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”