Sägad, õppige kineskoobi realaotuse põhimõtet.


will111
Postitusi: 5263
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 382 korda

Re: Sägad, õppige kineskoobi realaotuse põhimõtet.

Lugemata postitus Postitas will111 »

Audio on üks asi, video on teine asi. Härrad võiksid natuke uurida, mis erinevused on audio ja video signaali esitamise ning inimese poolt tajumise vahel ja kas see nyquisti teoreem ikka päris nii üks-ühele transleerub nagu siin mõned paistavad arvavat.

lcd monitor on üks omapärane asi, mille "performance" sõltub meeletul määral sellest, missugust pilti sealt parasjagu vaadata tahetakse. crt monitori puhul on üsna ükskõik, kas sa vaatad liikuvat pilti või seisvat pilti...või VÄGA kiiresti liikuvat pilti. kui refresh rate'i piisavalt kõrgele paika paned siis võib põhimõtteliselt öelda, et mingeid probleeme seal ei teki. input lag on non-existant, ghostingut ei ole. ei ole tarvis kasutada selliseid cheate nagu overdrive jne.

lcd pilti võid refreshida ka kõigest 30 korda sekundis. mitte mingit "hüplemist " ega värelust ei taju... seni kuni objektid ekraanil liiguvad piisavalt aeglaselt. nii et kõik sõltub tegelikult lõpuks contentist, vastupidiselt crt'le kus kõik sõltub sellest kui kõrgeks saad ajada refresh rate'i ja samal ajal kuvada veel piisava resolutsiooniga pilti. seisev pilt, browser jne ei vaja sisuliselt midagi lcd puhul, filmid on 24fps ja seega vajavad samuti üsna madalat ekraani refresh rate'i et näida sujuvana. arvutimängud aga võivad vabalt joosta kiirustel 100-200fps. kui mängija seda kiirust ka ära kasutab ehk "muudab" kuvatavat pilti väga kiiresti siis pole 60hz refreshiva monitoriga enam midagi teha ja palju kasu oleks kiiremast, näiteks 120 või 144hz ekraanist. mõned isikud muidugi sellest aru ei saa ning raiuvad ilmselt igavesti edasi, et 60 on lagi ja rohkem inimene ei näe. saamatu aru sellest, mismoodi toimub justnimelt väga kiiresti (muutuva) liikuva pildi kuvamine ekraanil ja millised selged eelised on selle juures kiiremal refresh ratel.

https://www.rtings.com/tv/learn/what-is ... z-vs-120hz

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”