Mida Te päev läbi teete e. kes millega aidata saab?

Kasutaja avatar

Enn
Postitusi: 188
Liitunud: 10 Juul 2009, 15:51
Tsikkel: Yamaha Super Tenere XT1200 ZE
Asukoht: Tallinn, Veskimöldre
Tänanud: 26 korda
Tänatud: 20 korda

Re: Mida Te päev läbi teete e. kes millega aidata saab?

Lugemata postitus Postitas Enn »

urmas66 kirjutas: 07 Okt 2019, 20:22
Enn kirjutas: 07 Okt 2019, 18:57

Kas keegi jagab kanalisatsiooni tuulutusest midagi? Panin suvel suvilasse tsentraalvee ja septik-imbväljakuga kanalisatsiooni. Nüüd kipub imbväljaku ...

See kanali vent,mis kaugeimast kanali punktist välja tuuakse ei mõjuta sul septiku tööd. Selle otstarve on eelkõige see,et kui potist lased,siis imeb kraanikausist ja muude haisulukkude kaudu õhku,sest muidu tekib vaakum. Kui nüüd need kuivad,siis hakkab haisu majja vedama. Kui on pikad trassid,siis on ka ummistuse oht.
Septik haiseb pigem selle pärast,et sul ei toimi seal asjad nagu peaks. Kindlasti peab septiku kohe ääreni vett täis laskma(enne kasutamist) ja asja kiiremaks töösse saamiseks pannakse vahel ka lisaainet.Uponori omadel väidetavalt on see tünnis sees, teiste kohta ei tea.
Minul tuleb kerge pahvakas lõhna kui keegi vetsust vett laseb,sest vesi surub mingi koguse õhku välja.Seda tunneb,kui seal päris lähedal oled 1-2m kaugusel. Muidu ei ole seal torude läheduses mingit haisu.

Tänud kõigile vastuste eest. Mul vee äravooluga probleeme ei ole, wc pott 1 korrusel ja 110 ne toru ilmselt vaakumi tekkimise väldivad, samuti ei tule haisu majja sisse, ehk haisulukud töötavad hästi. Ka septiku lasin paigaldades vett täis, samuti bakterid sisse. Hais tuleb imbväljaku õhutustorudest. Üks probleem on muidugi see, et kuna on suvila, siis puudub pidev kaki pealetulek ja vahepeal ilmselt surevad bakterid nälga. Võibolla peabki see nii olema, istutan sinnapoole mingi paksema heki ette ja asi vask. Mu küsimus oli, kas lisades äravoolutorule kohe poti taga õhustustoru maja katuseni vähendaks imbväljaku õhustustorudest tulevat haisu või mitte? Kui ei, siis ei hakka sellega vaeva nägema, päris keeruline töö oleks!

n

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”