Otsin reisikaaslast

Kasutaja avatar

Stinger
Postitusi: 205
Liitunud: 12 Juul 2010, 23:38
Tsikkel: Yamaha T7
Tänanud: 21 korda
Tänatud: 63 korda

Re: Otsin reisikaaslast

Lugemata postitus Postitas Stinger »

Mul siis ammune unistus mootorratta reisist Mongooliasse. Kui algne plaan oli sinna üks minna siis enam ma üksi minekust suures vaimustuses ei ole. Senised 4 päevased lühireisid on üksi ideaalsed, saab mõtted sirgeks mõelda jne, viimane 11 päevane reis andis aga mõista et sellest pikemal reisil läheb üksi igavaks. Väga üksikus kohas on üksi olles tehnilise rikke korral ka riskid suuremad.

Senine mõttekäik on selline: Teha kogu reis tsikliga, kokku on aega selleks 40 päeva, sellest rohkema vabaks saamine läheb keeruliseks nii töö kui koduga seoses. Minekule ja tulekule olen arvestanud kokku maksimaalselt 20 päeva, mis sisaldab 2 puhkepäeva, mis jätab omakorda Mongolia jaoks 20 päeva. Mõte oli riiki minna läänepoolsest piiriületusest, läbi mägede lõunasse ja Gobi kõrbe kaudu Ulanbaatarisse, sealt põhjapoolselt küljest tagasi ja uuesti samast piiriületusest Venemaale tagasi. Kui aega peaks üle jääma siis ehk jõuab ära käia Baikali peal Olhoni saarel ja pisut tiirutada Altai mäestikus, kust on vaja läbi sõita nii või naa. Kõige kaugemaks punktiks plaanisin Tšingis-khaani monumendi mis on Ulanbaatarist kiviga visata, tahaks ööbida Ulanbaataris Oasise külalistemajas mida palju erinevatest resisblogidest nähtud, Gobi kõrb on vaja oma silmaga üle vaadata, jurtas ööbida ja äge oleks muidugi metsikuid kaamleid näha. Kõik ülejäänu ja teele jäävad vaatamisväärsused on juba puhas boonus. Väljasõit oli plaanis 20.05.2020 seda põhjusel et juuni kuu pidi Mongoolias tsikliga liikelmiseks olema kõige mõistlikum – suurem külm on möödas ja vihmaperiood ei ole veel alanud.

Tsikliks valisin CB500X-i millel veljed ja amordid vahetatud – põhjusel et ei oleks liigset kaalu, oleks mõistlik kompromiss maantee ja maastiku vahel, ning mõistlik sõiduulatus paagiga.

Endast: olen enda hinnangul pigem zen ja positiivne 38a. vana, 10a. abielus ja 2 lapse isa. Tsikliga sõitnud 11 hooaega. Arvan et pigem lihtne reisikaaslane, kompromissidele avatud jne, oma arvamust teistele peale ei suru. Jututeemadena pakub poliitika ja spordi asemel pinget pigem tehnika ja erinevad arusaamad elust. Suitsu ei tee, pitsi ei sülita.

Ideaalne oleks sellisele reisile minna kellegi tuttavaga, kellega koos asju tehtud, ringi rännatud, kuid vähe on inimesi kes selliseid hulle mõtteid üldse mõtlevad ja tuttavate hulgas neid ei leidu. Saan aru, et nii viimasel hetkel siit sellise reisi jaoks kaaslase otsimine jääb suure tõenäosusega hüüdja hääleks (Gobi) kõrbes, aga suuremaidki kokkusattumusi juhtunud. Äkki keegi mõtleb just samu mõtteid mis mina ja on ehk võimalik plaanid kokku sobitada. Saada PM!



Yamaha Tenere 700 2021; Honda Dominator NX650 1994 - poolik projekt
Ajalugu:
Honda Transalp XL650V 2001 - 7a; Bmw GS1150A 2002 - 2a; Honda CB500X Rally-Raid L3 2018 - 5a; Honda CB650R 2020 - 3a; BMW R1100GS 1995 - 1a.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”