KTM 350 Rally

Kasutaja avatar

Teema algataja
Jesper
Postitusi: 2195
Liitunud: 12 Mär 2015, 07:03
Tänanud: 243 korda
Tänatud: 555 korda

Re: KTM 350 Rally

Lugemata postitus Postitas Jesper »

Nuppude alus läks ka loomulikult kohe projektiks ära. Iseenesest oleks lihtsalt võinud plekitüki kõveraks väänata ja lõdvikuklambriga lenksu peale panna, nagu algne plaan tegelikult oligi, anoh ühest küljest keevituskäpp lausa sügeles käes ja teisest küljest vihma kallas... Ühesõnaga algas juba tuttav rutiin:

DSC_0051.jpg
DSC_0052.jpg

Ma keevisest igaks juhuks pilte ei teinud. Sellist ilu nähes võivad pahaaimamatud kodanikud pimedaks jääda!

DSC_0054.jpg
DSC_0056.jpg
DSC_0069.jpg

Tumbler siis kerib roadbooki, mustad nupud korrigeerivad distantsi ja see hirmus läikiv jurakas on sisse-välja lülitamiseks - kahjuks ei leidnud sinna sobivas mõõdus ja funktsiooniga mingit viisakamat lülitit. Üks nupp on veel allküljel varuks ka, kui tuleb mingeid uusi ideid :)

Elektrooniliselt ei pääsenud ka nii lihtsalt, nagu lootsin. Kuna tabletil on ainult üks USB auk ning sinna käib laadija, siis mingit muud varianti nupuvajutuste masinasse saamiseks eriti ei jäänud kui Bluetooth. Ma muidugi arvasin et olen hirmus kaval, ostsin Photopointist mängupuldi, et joodan juhtmed lihtsalt lülitite külge ja teibin selle kuhugi maski taha kinni. Noh, nuppe oli füüsiliselt küll palju, aga lähemal uurimisel selgus, et need suudavad kambapeale saata ainult kolme erinevat klahvikoodi, aga mul on vaja nelja... Lisaks oli sisse ja välja lülitamine tüütult lahendatud ning patareid võtavad ka palju ruumi. Selle peale tõin vihaga Yeintist Adafruit Bluefruiti, et noh olgugi, et sellele peab ise tarkvara progema, ei ole vähemalt hirmu, et sisendeid puudu jääks... Progemine võttis sellise hea rasvase tööpäeva, aga lõpuks hakkaski täpselt nii tööle, nagu vaja. Lisaks käib sinna väike 150mAh aku külge, mida siis USB kaudu automaatselt laetakse - kuna endurokal kustub vool ju koos mootori suretamisega, siis see on väga mugav funktsioon, saab ka seisva mootoriga nuppe kasutada, samas ei pea patareisid vahetama vms.

Lammutasin ka ühe 12V USB laadija ära ja toppisin mõlemad karpi, jäi päris viisakas. Ühendamiseks tuli valmistada superlühike micro-USB juhe, mul on selliseid küll asjadega kaasa tulnud, aga kõik on eri aegadel kellelegi hädalisele ära antud - nagunii pole endal kunagi vaja ju :) Sealt samast laadijast saab ka tahvlile voolu ja kogu kupatus mahtus ilusti maski taha ära.

DSC_0064.jpg

Tahvlis olevas tarkvaras on ka vahepeal kõvasti vigu parandatud, lisaks joonistasin enda esimese roadbooki :) Küll ainult 15km ring Männikul, aga algus on tehtud :) Kõik lülitid mahtusid lõpuks lenksule ära, mis on omaette väike ime.

DSC_0066.jpg

Nüüd võiks ainult natuke paremat ilma visata, et katsetama minna.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorrattad ja projektipäevikud”