Rumalad või segased küsimused jms

Kasutaja avatar

rannamees
Tsikkel: FZS 1000
Tänanud: 414 korda
Tänatud: 80 korda

Re: Rumalad või segased küsimused jms

Lugemata postitus Postitas rannamees »

will111 kirjutas: 23 Okt 2019, 23:06
Spoiler

Mul on umkaudu 20liitrine roostevaba anum, survenõu selline. asi toimub surve peal, vaati tekib rõhk sisse ja mull läheb jooki :D kraanist lased siis kõigepealt on lihtsalt suur hunnik vahtu.

urmas, need päris head juhised. aga ma olen siiani teinud sedapidi, et purustan õunad ja koheselt ka pressin, valan mahla nõusse ära ja siis lasen natuke seista lahtiselt. seejärel kork peale ja hakkan survet koguma ehk siis "käima". tegelikult ma olen seda kraami joonud ikka jah detsembris veel vabalt, nii et eks ta käibki seal pigem vähemalt 2 kuud või rohkemgi.
aga see aasta läks üks vaaditäis vist nässu. ma ei tea kas oli liiga kaua lahti või milles asi, läks vale bakter sisse. igatahes see mahl läheb äädikaks ära...surve asemel tõmbab kraani avades vaakumiga hoopis õhku sisse :D mingi tagurpidine protsess ühesõnaga. tuleb põõsasse valada ja uued õunad pressida ilmselt

Tootmissiidri tegelased räägivad, et vähemalt 24h peaks purustatud õunad seisma, annavad hoopis paremini mahla välja.
Tõsi, mulgi pole nii palju aega olnud ja läheb kohe purustist pressi, edasi siidrivinkusse või veini kääritusnõusse.
Siidrit ei hakka testima enne jõule, kuigi mahlategu on reeglina sept alguses. 1 Kuu käimist on liiga vähe. Säilitan veinikeldris ja põhilise osa tarbin järgmisel suvel :P :bsmile:

Nässuminek on paratamatu, kui kasutada looduslikku käärimist. Enamasti läheb õnneks aga mitte alati.
Pakuks huupi, et 1-10st kipub äädikaks minema.
Ainuke asi, mis kontrollimatu käärimise vastu aitab- kasuta spets siidripärmi tüve. :bsmile:
(praktilist kogemust 10+ aastat- kodusiider, erinev koduvein, koduõlu)

Pilt

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”