SAETEEMA: Meie e-riik on täis fuckin joke (või vähemalt nii on arvatud).

Teema algataja
will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Re: SAETEEMA: Meie e-riik on täis fuckin joke (või vähemalt nii on arvatud).

Lugemata postitus Postitas will111 »

ametisse tuleb kohale minna, ja sealt tuleb ära tulla, siis tuleb ka teist korda kohale minna ja uuesti ära tulla (heal juhul siis teisel korral vähemalt koos dokumendiga). ka kõik see võtab aega, mitte ainult seal tühja passimine, mida on omaette juba kokku mõned head tunnid. enne kõike seda käisin ma veel ka pangaontoris (tühja) sest olin kindel, et smart-id ju ikka teha peaks saama.

reaalselt peaks asi käima nii, et internetis saad oma "tellimuse" sisse anda, SÕLTUMATA sellest kas su id-kaart on aegunud või mitte. sellega ühtlasi saad bronnida aja ametisse minekuks, või siis antakse sulle vähemalt süsteemi poolt mingi konkreetne aeg. nüüd vahepeal lähed mingil omale sobival ajal lihtsalt sinna putkasse ja teed oma pildid ära, need lähevad süsteemi, sealt sinu plastikule ja bronnitud ajaks lähed lihtsalt kohale, maksad raha ära ning saad oma doki kätte ja tuled tulema.
ainult id-kaardi puhul ilmselt võiks see käia ka kõik ühe toiminguna ehk et kohe kui putkas oma pildid ära oled teinud, lähevad need süsteemi üles ja kohe peale seda saab ka kohapeal kaardi "välja printida" ja üle anda. see "kuni 30p jooksul saab valmis" on ju mingi täielik nali, ütleks lausa, et täielik mõnitamine. riik nagu tahab vägisi jätta oma lollidele kodanikele muljet justkui oleks see id-kaart mingi hull "hai-tehh" asi, mida meistrimehed lähevad laborisse mikroskoobi all pisikestest osadest kokku panema :D reaalsus on see, et uue kaardi väljastamisel tehakse baasis mõnes tabelis paar uuendust ja masin prindib põmm uue plastiku välja.

mis taevas asjasse puutub? tore jah kui sa said omale id-kaardi 15 minutiga...olgugi, et seda on tegelikult raske uskuda (kui ausat arvamust tahad siis ütlen otse, et seda ma ei usuks isegi siis kui meil tõesti olekski päris hästi toimiv e-riik). aga kui tõepoolest nii oligi ja moment mõtlesid, et nii mul uut id-kaarti vaja ning 15 minuti pärast hoidsid oma käes uut id-kaarti siis see näitab ju eriti otseselt ja valusalt ära kui kiirelt see protseduur tegelikult VÕIKS käia põmst kõigi jaoks, ja kui "kiirelt" ta tegelikult käib ilmselt valdava osa isikute jaoks, kes seal migrandiametis neid poolepäevaseid järjekordi passivad

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”